MENÜ

Albimo Alanyaspor 0-0 Antalyaspor

PTT 1. Lig'de Albimo Alanyaspor, Antalyaspor ile golsüz berabere kaldı.

Albimo Alanyaspor 0-0 Antalyaspor

Süper Lig yarışını yakından ilgilendiren Antalya derbisinde heyecan doruktaydı. Ev sahibi Alanya net fırsatlar yakaladı, atamadı. Yusuf Şimşek idaresinde beklenen patlamayı yapamayan Kırmızı-Beyazlılar’ın çabası da sonucu bozmadı, mücadele 0-0 bitti.

Sezon başında, ligin en iddialı kadrolarından biriyle yola çıkan Antalyaspor’un, Süper Lig yolundaki en ciddi rakiplerinden birinin aynı kentin diğer takımı Alanyaspor olacağını kimse kestiremezdi heralde. 2. Lig’de şampiyon olan iskeleti, ligin tecrübeli isimleriyle donatan, Ayite ve Perovic gibi fark yaratan yabancılardan tam verim alan Turuncu- Yeşilliler, Hüseyin Kalpar’ın elinde kusursuz işleyen bir makineye dönüştü.

İmkanlara bakıldığında aslında Adana Demir’in yerinde olması gereken Antalyaspor ise üçüncü hocası Yusuf Şimşek’le hâlâ bir plana sahip değil. Hücumda; Emrah, Erman, Gökhan ve Diarra’nın bireysel çabaları, defansta Can Arat, Lokman ve Adem’in çakılı oyunları dışında kağıt üstündeki 11’in karşılığı yok.

Emre dönene kadar...

Alanyaspor ise alternatif sıkıntısından muzdarip. 10 gol, 6 asistli Emre Akbaba yoksa 2. ve 3. bölge arasında bağlantı kayıp. Defansla hücum hattı neredeyse telefonla haberleşecek! Ancak yine de kısıtlı takıma rağmen heyecan veren Alanya’nın dünkü 1 puanı altın kadar değerli, sezonluk performansları ise takdirlik. Ne yaptığını bilmeyen Antalya’nın bu şekilde Süper Lig’e dönmesi ise çok zor.

Önemli anlar

18’de Perovic’in vuruşu çizgiden çıktı, Alanya’nın en net fırsatıydı. 26’da Diarra, ok gibi fırladı, hızına top bile yetişemeyince yüzde yüzü kaçırdı. 45’te Erman, Antalya adına önemli bir pozisyonu heba ederken, 62’de Ayite kalitesiyle ters düşen vuruşuyla skoru tayin etti.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ