MENÜ

Zonguldak için Play-Off vakti

Ligin bitimine 3 hafta kala Play-Off oynamayı garantileyen Zonguldak Kömürspor'da tüm hesaplar Play-Off üzerinden Spor Toto 2. Lig vizesini almak. Kırmızı-Lacivertliler'in emekli madenci teknik direktörü Cihat Terzi, "Elde edilen başarılarla kentte futbol heyecanı yeniden arttı" açıklamasını yaptı.

Zonguldak için Play-Off vakti

Türk futbolunda bir döneme damgasını vuran Zonguldakspor, takımın devamı olarak görülen Zonguldak Kömürspor adıyla eski günlerin sinyalini veriyor. Spor Toto 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Kırmızı-Lacivertliler, ligin bitimine 3 hafta kala Play-Off oynamayı garantilerken, halk da Spor Toto 2. Lig'e yükselmenin hayalini kurmaya başladı. 1973-1974 sezonunda şampiyon olarak çıktığı 1. Lig’de (Süper Lig) uzun yıllar başarılara imza atan Zonguldakspor’un küllerinden doğan Kömürspor, emekli madenci teknik direktörü ve madenci evladı sporcularıyla kente hasret kaldığı başarıları tattırıyor. Her maçını binlerce taraftarının desteğiyle oynayan işçi takımı, profesyonel liglerde üst sıralara tırmanma hedefiyle mücadele ediyor.

'2 yılda çok iş başardık'
Teknik direktör Cihat Terzi, son iki yılda önemli başarılar kazanan takımın, profesyonel lige çıkmasının ardından yükselişini sürdürdüğünü, Zonguldakspor’un geçmiş yıllarda kente yaşattığı mutluluğu, bölge halkının tekrar hissetmeye başladığını söyledi. Kömür işçilerinin örgütlü olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası'nın maddi desteğini çekmesinin ardından Zonguldakspor’un büyük düşüş yaşadığını ve amatör lige kadar düştüğünü hatırlatan Terzi, "Zonguldak Kömürspor’un yıllar sonra profesyonel lige yükselmesiyle kentte yeniden futbol heyecanı arttı. Eski günlere dönüldü. Seyirci anlamında müthiş bir destek başladı" dedi.

'Maddi destek hâlâ sıkıntı'

Manevi desteğin üst düzey olmasına rağmen maddi sıkıntıların bir türlü aşılmadığına işaret eden tecrübeli çalıştırıcı, "Yokluklar içerisindeki mücadelemizle Play-Off’u garantiledik, futbola aşık bu kentin taraftarının da desteğiyle takımımızın 2. Lig'e yükseleceğine inanıyoruz. Amatörde olan takımımızı koruduk. Dışarıdan düşük maliyetle genç oyuncuları aldık. Takımda güzel bir birliktelik oluşturduk. Teknik heyetimiz, kulübün yetiştirdiği kişilerden oluşuyor. Zonguldak’ta eski tohumları tekrar atmaya başladık. Birçok işçi takımı olmasına rağmen Zonguldak Kömürspor, bunların içerisinde taraftarıyla en dikkat çekici olanıdır. 7’den 70’e motive olan bir şehir var. Büyük bir kitle, takımı takip ediyor."
'Stadın çökme tehlikesi var'
Maçlarını oynadıkları Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın durumunun çok kötü olduğunu belirten Terzi, "Zemininden tribününe kadar göçme tehlikesi var. Bu kadar zorluklar içerisinde bizlerden çok büyük başarılar bekleniyor. Çünkü Zonguldak halkını tek mutlu eden şey Zonguldak Kömürspor. Biz bu sorumluluğun bilinci içerisindeyiz. Zonguldak Kömürspor büyük bir güç. Bu gücün önemini biliyoruz. O nedenle sorumluluğumuz on kat daha artıyor. Bundan dolayı attığımız her adıma dikkat ediyoruz. Takımın başarılı olması için her türlü fedakarlığı yapıyoruz" ifadesini kullandı.

'Kömür için ölenlerin takımı'


Kömür kentli olmanın ayrıcalıklarının çok fazla olduğunu anlatan Terzi, Kırmızı-Lacivertli ekibin yerin metrelerce altında bir avuç kömür için ölenlerin takımı olduğunu dile getirdi. Terzi, oyuncularının madende insanların canıyla kanıyla nasıl para kazandıklarını, kent insanın da yer altındaki bu emekle büyüdüklerinin bilincinde olduğunu vurgulayarak, bunun da motivasyonlarını her zaman arttırdığı söyledi.

Başkan Caner: Zafere ulaşacağız

Başkan Süleyman Caner de tek hedeflerinin Spor Toto 2.Lig'e yükselmek olduğuna işaret ederek "Gelirimiz olmadığı halde bu noktaya kadar geldik. Elimizdeki imkanları iyi dengelemeye ve borçlanmamaya çalıştık. Arkamızda itici güç olarak taraftarımız var. İyi bir takımımız var. 10-15 bin kişiye maçlarımızı oynuyoruz. Zafere ulaşacağız" dedi. Madenci çocuğu ve futbolcu Mert Caymaz ise ikinci lige yükselmek için çok çalıştıklarına dikkat çekerek, takımda dedesi, babası madenci olan futbolcuların bulunduğunu anlattı. İnsanların madenden çıkıp maça nasıl geldiğini ve ne zorluklarla bilet aldıklarını bildiklerini ifade eden Caymaz, bu taraftarın ikinci lig ve daha sonra birinci ve Süper Lig'de maç izlemeyi hak ettiğini kaydetti.


Efsane Zonguldakspor

Geçmişte madenlerde çalışanların zorunlu üye yapılması nedeniyle "işçi milli takımı" olarak adlandırılan Zonguldakspor, 1945 yılında Kömürspor adıyla kuruldu. 1966 yılında ayrıcalıklı olarak 2. Lig’e alınınca Zonguldakspor ismini alıp, 1973-1974 sezonunda şampiyon olarak Birinci Lig’e (Süper Lig) yükseldi. Kırmızı-Lacivertli takım, 1987-1988 sezonuna kadar mücadele ettiği Birinci Lig’de, 1979-1980’de en başarılı performansını göstererek üçüncü olmasının ardından, güçten düşmeye başlayarak önce 2. Lig’e, 1989’da da 3. Lig’e düştü. Daha sonraki yıllarda 2. ve 3. Lig arasında gidip gelen Zonguldakspor, 2007-2008 futbol sezonunda amatör kümeye düşmekten kurtulamadı. Kötü gidişi amatör kümede de devam eden kulübün adı, 2010-2011 sezonunda Fenerspor olarak değiştirildi ve kısa bir zaman sonra Fenerspor da liglerden çekildi. Bu sırada Bölgesel Amatör Lig’e yükselen Demir Madencilik Dilaverspor’un adını Zonguldakspor olarak değiştirmek istemesi, federasyonca kabul edilmeyince takıma Zonguldak Kömürspor adı verildi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ