MENÜ

West Ham'dan Bilic'e servet

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Sam Allardyce ile yolları ayırma kararı alan Premier Lig ekibi, eski futbolcusu Bilic'i ikna etmek için yıllık 3.5 milyon Euro ve transferde geniş yetkiler önerdi.

West Ham'dan Bilic'e servet

Beşiktaş’ı son 7 haftada şampiyonluğa taşımak için çaba harcayan Slaven Bilic, İngiltere’de gündemden düşmüyor. West Ham’ın teknik direktör adayları arasında yer alan Hırvat çalıştırıcıyla ilgili haberler İngiliz medyasının manşetlerini süslerken, transfer teklifiyle ilgili detaylara ulaşıldı.

Beşiktaş’taki durumu henüz tam olarak netleşmeyen Bilic’e West Ham’ın adeta servet önerdiği ortaya çıktı.

1996-97 sezonunda futbolcu olarak forma giydiği kulübe teknik adam olarak dönmesi istenen Bilic’e yıllık 2.5 milyon Pound (3.5 milyon Euro) teklif edildi.

West Ham’ın sahipleri David Sullivan ve David Gold’un, aynı zamanda takımın yeniden yapılanması için Slaven Bilic’e yüklü bir transfer bütçesini de tahsis etmeye hazır oldukları belirtildi. Bilic’in İngiliz ekibine sıcak baktığı ancak Beşiktaş’tan vazgeçme konusunda da kararsız kaldığı ifade edildi.

ÜCRETİ 1.5 MİLYON EURO

Peki Slaven Bilic, Beşiktaş’ta ne kazanıyor? Siyah- Beyazlı kulüple Haziran 2013’te 2+1 yıllık sözleşme imzalayan 46 yaşındaki çalıştırıcının yıllık ücreti 1.5 milyon Euro. Beşiktaş ile Bilic arasındaki +1 yıllık opsiyon kullanılırsa, yani başarılı çalıştırıcı önümüzdeki yıl da Kartal’da kalırsa aynı parayı kazanacak. Eğer Bilic ya da Beşiktaş, opsiyonu kullanmak istemezse karşı tarafa 500 bin Euro ödeyerek kontratı sonlandırabilecek. West Ham’ın sezon sonunda yollarını ayırmaya hazırlandığı Sam Allardyce ise İngiliz ekibinden yıllık 3 milyon Pound kazanıyor.

MOYES OLMADI TEK HEDEF KALDI

West Ham’ın sahipleri David Sullivan ve David Gold’un önümüzdeki sezon için ilk hedefleri Everton ve Manchester United’ın eski hocası David Moyes’ti. Ancak Real Sociedad’ın başına geçen Moyes’in, “İspanya’da çok mutluyum ve burada devam etmek istiyorum” demesi, Slaven Bilic’i ‘tek seçenek’ haline getirdi. Hırvat hocayla ilgili Sullivan ve Gold’un tek endişesi, Premier Lig tecrübesine sahip olmayışıydı. Ancak Arsenal, Tottenham ve Liverpool maçlarındaki başarı, West Ham yönetiminin Bilic’e güvenoyu vermesi için yeterli oldu.

Kaynak: Habertürk

Haberin Devamı
YORUM YAZ