MENÜ

Trabzonspor Medical Park 83-63 Energia

Trabzonspor Medical Park, FIBA EuroChallenge Kupası Final-Four'da Energia takımını 83-63 yenerek finale yükseldi.

Trabzonspor Medical Park 83-63 Energia

Bordo-mavili ekip 26 Nisan Pazar günü oynanacak final maçında Fransa’nın Nanterre takımıyla karşılaşacak. Yarı final maçlarını kaybeden Energia ve Alman ekibi Fraport Skyliners takımları ise üçüncülük mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmaya iyi başlayan Energia, hücumlardan boş dönen Trabzonspor Medical Park karşısında Watson, Troupe ve Karpelesz’in sayılarıyla 2. dakikada 8-0’lık üstünlük sağladı. Bordo-mavililer, Milosevic’in art arda basketleriyle 5. dakikada durumu 13-4 yaparak farkı 9 sayıya taşıyan rakibi karşısında, Hardy’in sayılarıyla bitime 23 saniye kala durumu 20-17’ye getirdi. Üstünlüğünü koruyan Energia, Watson’un basketiyle ilk periyodu 22-17 önde bitirdi.

İkinci periyoda da sert savunmasıyla başlayan Energia, Trabzonspor Medical Park’a 3,5 dakika sayı şansı tanımadı. Troupe, Muck ve Glyniadakis’in sayılarıyla 14. dakika içinde 27-17 öne geçen Romanya temsilcisi karşısında bordo-mavili ekipte sayı farkını azaltan yine Hardy oldu. Trabzonspor Medical Park, Hardy’in dış ve iç atışlarından kaydettiği 8 sayıyla 16. dakikada skoru 27-25’e getirerek farkı 2 sayıya indirdi. Stipanovic’in 17. dakikada attığı basketle 29-29’luk eşitliği sağlayan bordo-mavililer, aynı dakika içinde bu oyuncunun serbest atıştan bulduğu sayıyla (31-32) ilk kez öne geçti. Seyircinin desteğini de iyice arkasına alan bordo-mavililer, Hardy ve Marshall’ın basketleriyle ilk yarıyı 39-31 önde tamamladı.

İkinci yarıya Bost, Hardy ve Stipanovic’in basketleriyle başlayan Trabzonspor Medical Park, 25. dakikada farkı 13 sayıya (33-46) çıkardı. Velickovic’in basketleriyle oyundaki üstünlüğünü sürdüren bordo-mavililer, Marshall’ın 3 sayılık basketiyle üçüncü periyodu 58-49 üstün kapattı.

Energia’da Glyniadakis’in 4 faule ulaşmasıyla pota altında rakibine iyice üstünlük kuran Trabzonspor Medical Park, Ivanov’un sayılarıyla 34. dakikayı da 68-54 önde geçti. Bu dakikadan sonra Marshall ve Stipanovic’in basketleriyle farkı daha da açan bordo-mavililer, karşılaşmadan 83-63 galip ayrıldı.

FIBA EuroChallenge Kupası’nda bu sezon 15. maçında 14. galibiyetini alan Trabzonspor Medical Park’ta Hardy 26 sayı ile maçtaki en skorer oyuncu oldu.

Karşılaşmanın bitiminin ardından Trabzonspor Medical Parklı oyuncular, galibiyeti taraftarlarıyla kutladı.

Trabzonspor Medical Park-Nanterre finali 26 Nisan Pazar günü saat 19.00’da, Energia-Fraport Skyliners üçüncülük mücadelesi ise saat 16.30’da başlayacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ