MENÜ

Rafael Nadal'ın düşüşü sürüyor

Rafael Nadal için toprak kort sezonu da kötü başladı... Toprak Kortun Kralı olarak gösterilen İspanyol tenisçi, Monte Carlo Masters'ın ardından Barcelona Açık'ta da tutunamadı.

Rafael Nadal'ın düşüşü sürüyor

Geçen sezonu üst üste yineleyen sakatlıklarla geçiren Rafael Nadal, uzmanı olduğu toprak kortta bu sezon favori olmadığını söylemişti...

Tenis tarihinin en iyi toprak kort oyuncusu olarak gösterilen Nadal'ın neden böyle düşündüğü çok geçmeden ortaya çıktı. 8 kez kazandığı Monte Carlo Masters'ta, Novak Djokovic'e yarı finalde yenilen Nadal, yine 8 şampiyonluğunun bulunduğu Barcelona Açık'a ise 3. turda veda etti.

İspanyol raket, 13 numaralı seri başı İtalyan Fabio Fognini'ye 6-4 ve 7-6 sonuçlanan setlerle boyun eğdi. Nadal, Barcelona Açık'tan son kez bu kadar erken elendiğinde sadece 16 yaşındaydı.

Maç sonunda kötü oynadığını kabul eden Nadal; "Çalışmaya devam edeceğim. Uzun süredir sakatlıklarla boğuşuyorum. Bir gün tamamen sağlıklı hale geleceğim. O zamana kadar yenilgileri kabullenmekten başka çarem yok" diye konuştu.

Nadal, sezonun 2. Grand Slam turnuvası Fransa Açık'a, 10. şampiyonluğunu kazanmak için katılacak. Fransa Açık'ta bugüne dek sadece 1 kez yenilen İspanyol raketin neler yapacağı merakla bekleniyor. (Ntvspor)

Haberin Devamı
YORUM YAZ