MENÜ

Mersin İdman Yurdu'na haciz şoku!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nda eski futbolcularının alacakların ödenmediği gerekçesiyle icra memurları polis ekipleriyle birlikte takım otobüsü ve malzemelerine haciz işlemi uyguladı.

Mersin İdman Yurdu'na haciz şoku!



Süper Lig’de Medicana Sivasspor ile karşılaşmak üzere kente gelen Mersin İdmanyurdu, kaldığı otelde görülmemiş bir olayla karşı karşıya kaldı. Sezon boyunca ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntılarla gündeme gelen Kırmızı-Lacivertli ekibin kapısına, kamp yaptığı otelde haciz memurları dayandı. Süper Lig gündemine bomba gibi düşen olay aynen şu şekilde yaşandı:

Toplantıdan önce...

Mersin İdmaryurdu, dün akşam oynayacağı maç için Sivas’a geldi. Kalacağı otele yerleşen kafile, sabah kahvaltısının ardından saat 11.00’de yapılacak maç toplantısına hazırlanırken otele icra memurları geldi. Kulübün eski futbolcularından Ahmet Şahin’in alacakları istendi. Mersin 2’inci İcra Dairesi tarafından icratakibi yapılması için 22 Nisan’da Sivas İcra Tevzi bürosuna yazı gönderildiği ve bu yazıda, alacağa karşılık olarak borca yeter taşınır mallarının haczedilmesine karar verildiği belirtilerek işleme geçildi.

‘Bunu mu beklemişler’

İcra memurları karar gereği, takımın malzemelerine el konulacağını belirttiği anda ise teknik direktör Rıza Çalımbay devreye girdi ve “Bunun adı rezalet. Buraya gelmemizi beklemişler” diyerek otel lobisinde isyan etti. Daha sonra devreye başkan Ali Kahramanlı girdi ve borcun ödenmesi için 1 aylık süre tanındı. Mersin İdmanyurdu Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Serttaş ise eşi benzeri görülmemiş olayın her kulüpte yaşanan sorunlarından biri olduğuna dikkat çekip, “Futbolcu arkadaşımız kendine göre legal ama bize göre legal olsa bile etik olmayan bir yöntemle parasını tahsil yoluna gitmiştir. Söylenecek bir şey yok” dedi.

Yerine hoca hazır


Yaşanan bu olay üzerine teknik direktör Rıza Çalımbay’ın, istifa kararı aldığı ve bunu önümüzdeki günlerde açıklayacağı öğrenildi. Yönetimin ise onun yerine Gaziantep Belediye’nin başındaki Hakan Kutlu’yu getirmek için görüşmelere başladığı ifade edildi.

Mehmet Ali SAbuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ