MENÜ

Karşıyaka, Dumlupınar'la gurur duyuyor

PTT 1.Lig'in en kıdemli takımı olan Karşıyaka, 12 yıldır aralıksız Süper Lig'in kapısını aşındırırken, Yeşil-Kırmızılı kulübün bünyesinden yetişen Kayserispor Teknik direktörü Cüneyt Dumlupınar, takımının başında doludizgin şampiyonluğa koşuyor olması İzmir temislcisini de gururlandırdı.

Karşıyaka, Dumlupınar'la gurur duyuyor

Futbola Karşıyaka’nın Altyapısı'nda başlayan 35 yaşındaki Cüneyt Dumlupınar, henüz 22 yaşındayken dizinden geçirdiği ağır sakatlık yüzünden yeşil sahalara erken veda etti, 2004 yılında antrenörlük kariyerine ilk adımını genç takımda atan Sarı-Kırmızılı çalıştırıcı, Samsunspor, Gaziantepspor ve Adana Demirspor’dan sonra Kayserispor’da çeşitli kademelerde çalıştı.

En genç hoca olacak

Dumlupınar, sezon başında teknik direktör Mutlu Topçu’nun yardımcısı oldu. Topçu’nun istifasıyla 5. haftada takınmın başına geçen genç teknik adam, 8. sırada devraldığı takımı zirveye taşıdı. Kayserispor son 6 haftaya 3’üncü sıradaki Osmanlıspor’un 10 puan önünde lider girdi. Sarı-Kırmızılı ekip şampiyon olursa, Dumlupınar, PTT 1. Lig’de bu sevinci yaşayan en genç teknik direktör olacak.

3 büyükleri dize getirdi

Kayserispor’u PTT 1. Lig’de zirveye, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise çeyrek finale taşıyan Cüneyt Dumlupınar, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi yenen ilk teknik adam olarak kulüp tarihine geçti. Geçen sezon Domingos Paciencia’nın ayrılmasından sonra Süper Lig’de son 9 haftada teknik sorumluluğu üstlenen Dumlupınar’ın çalıştırdığı Kayserispor 26. haftada Galatasaray’ı 1-0 mağlup etmişti. Topçu’nun görevi bırakmasıyla bir kez daha göreve getirilen Dumlupınar, Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi deplasmanda 2-1, Beşiktaş’ı ise evinde 1-0 yenmişti.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ