MENÜ

Floyd Mayweather-Manny Pacquiao maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Boksta 'asrın maçı' olarak nitelendirilen Floyd Mayweather-Manny Pacquiao karşılaşması için geri sayım sürüyor.

Floyd Mayweather-Manny Pacquiao maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Bir tarafta, kariyerinde oynadığı 47 profeyonel karşılaşmanın 47'sini de kazanan yenilgisiz şampiyon Floyd Mayweather... Diğer tarafta ise 7 ayrı sıklette 7 şampiyonluk kazanan ilk boksör unvanını sahibi Filipinli Manny Pacquaio...

Biri dünya boks sıralamasının birinci, diğeri ise ikinci basamağında yer alıyor.

Daha önce hiç karşı karşıya gelmeyen iki boksör, kariyerlerinin sonlarına doğru belki de yıllar önce vermeleri gereken kararı verdi ve 'asrın maçı' için 3 Mayıs tarihine söz kesti.

1 Milyon Dolar'lık kemer, 3 unvan

500 milyon Dolar (805.000.000 TL) ile tarihin en yüksek ödülle boks kapışmasında anlaşma gereği yaklaşık 500 milyon Dolar (1.341.100.000 TL) serveti bulunan Mayweather’a 180 milyon (482.400.000 TL), kasasında 280 milyon Dolar (751.072.000 TL) para bulunan Pacquiao’ya da 120 milyon Dolar (321.600.000 TL) verilecek.

Maçtan galip ayrılana takılacak WBC’nin şampiyonluk kemerinin değeri de, 1 milyon Dolar değerinde! 800 gram ağırlığında altın bulunan, 3 bin 17 zümrütle süslenmiş ve üstündeki 165 ülke bayrağının elle boyandığı kemeri kimin kazanacağı merakla beklenirken, maçın oynanacağı Las Vegas’ta otel fiyatları da tavan yaptı. Normalde ortalama 250 Dolar olan gecelik konaklama fiyatları, 950 Dolar’a kadar yükseldi. Yenilgisiz boksör Mayweather, dev maç öncesinde sahip olduğu WBC Yarı Orta Sıklet kemerini ortaya koyarken, rakibi Pacman, WBO Yarı Orta Sıklet unvanı ile ringe çıkacak.

Öte yandan WBA Federasyonu da Yarı Orta Sıklet dünya şampiyonluğunu da eklediği maç sonunda kazanan boksör tüm bu unvanların tek başına sahibi olacak.

Yüzyılın maçına maliyeti 1 milyon Dolar'ı bulan el yapımı elmas kemer tasarlandı ve bu elmastan kemer, maçın galibine verilecek.

Floyd Mayweather kimdir?

Gerçek adı Floyd Joy Sinclair olan Amerikalı profesyonel boksör, 24 Şubat 1977 tarihinde dünya’ya geldi. Hala yenilgisiz bir şekilde profesyonel boks kariyerine devam etmekte olan Floyd Mayweather, kariyerinde bolca şampiyonluk yaşamış ve günümüzde ise WBA, WBC, IBO, IBF ve IBA dünya şampiyonu konumundadır.

Money (Para) lakaplı boksör aynı zamanda 4 farklı sıklette ringe çıkmıştır. Floyd Mayweather, Boxing Writers Association of America ödüllerinde yılın dövüşçüsü ve en iyi dövüşçü ödüllerini 2007, 2008, 2010, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında kariyerinin bir parçası yapmayı başardı. Floyd Mayweather, dünyanın en iyi boks haberleri sitelerinde, dünyanın en iyi hüküm sürmüş boksörü olarak bilinir.

Floyd Mayweather jr., dünyanın en çok para kazanan dövüşçüsü konumunda. Kendisi daha önce oyunculuk yapmış ve aynı zamanda kısa bir süre WWE arenasında Profesyonel güreş yapmıştır. Wrestlemania 24′te Big Show ile çıktığı maçı kazanıp WWE arenasından ayrılmıştır. Özel yaşantısında Floyd Mayweahter evlidir ve toplamda 4 çocuğu vardır. Floyd Mayweather boks hayatında 47 maçın 26′sını nakavt ile kazanmıştır.

Manny Pacquiao kimdir?

36 yaşındaki Manny Pacquiao, çıktığı 64 maçın 38'ini nakavt olmak üzere 57'sini kazandı. 5 kez yenildi. 407 round dövüşen bir boksör olarak sadece 5'inde yıkıldı. Toplam 340 milyon dolar kazandı. 19 kez kemer için dövüştü. Lakabı ünlü atari oyunu olan Pac Man.

Sekiz farklı sıklette dünya çapında derece yapmış ilk ve tek boksör olan Pacman için Muhammed Ali’den daha iyi olduğu yorumları yapılıyor. Hem sağ hem de sol yumruğu eşit derecede güçlü olan nadir boksörlerden.
Tam bir Bruce Lee hayranı. Dövüş stilinde Lee’den izler bulmak mümkün. Favori filmi ise “Enter the Dragon”. Ringe çıktığı zaman Filipinlerde herkes ekran başına geçiyor, hırsızlar bile! Maçının devam ettiği saatlerde suç oranı neredeyse sıfıra düşüyor. Maç öncesi ringe doğru yürürken diğer boksörlerin aksine o hep gülümsüyor. Maça çıkmadan önce ve raund aralarında dua ediyor. Şarkı söylemeyi çok seviyor. Piyano çalıyor, albümleri yayımlandı. Black Eyed Peas grubuyla bir düeti var. Karısı Maria Geraldine “Jinkee” Jamora ve dört çocuğuyla Los Angeles ve Filipinler’deki evlerinde yaşıyor.

200 bin TL'yi bulan bilet fiyatları

ABD'nin Las Vegas kentinde bulunan MGM Grand Garden Arena'da oynanacak karşılaşmayı en önden izlemenin bedeli 75 bin Dolar. (yaklaşık 200 bin TL)

191 ülkeden yayınlanacak

Las Vegas'ta düzenlenecek resital, yalnızca ABD'de değil, tüm dünyada büyük yankı uyandıracak. Tam 191 ülkeden canlı yayınlanacak karşılaşma, ABD televizyonlarında 99 Dolar karşılığında izlenebilecek.

Türkiye'de Kanaltürk

2 Mayıs Cumartesi'yi 3 Mayıs Pazar'a bağlayan gece TSİ 04.00'te başlayacak maç, Türkiye'de Kanaltürk ekranlarından naklen yayınlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ