MENÜ

Adana Demir'den iddialara yanıt

Zirve yolunda hedefe emin adımlarla yürüyen Mavi Şimşekler, puan silme ya da transfer yasağı alacağı haberlerine tepki gösterdi. Kulübün Hukuk işlerinden sormlu yöneticisi Demet Ertem, "FIFA, UEFA veya herhangi bir uluslararası kuruş nezdinde cezaya maruz kalacak bir durumumuz bulunmamaktadır" dedi.

Adana Demir'den iddialara yanıt

PTT 1. Lig'de bitime 6 maç kala 54 puanla ikinci sırada yer alan Adana Demirspor Yönetimi, son günlerde 'Puan silme cezası alacaklar' iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kulübün Hukuk İşleri Sorumlusu Demet Ertem, böyle bir durumun söz konusu olmadığına dikkat çekti. Yönetim kurulu adına konuyla ilgili bir açıklama yapan Ertem, bazı medya organlarında Adana Demirspor Kulübü hakkında 3 puan silme cezası olduğu yönündeki haberler yapıldığını belirterek, "Hatta daha da ileri gidilip transfer yasağı ve 3 puan silme cezası sebepli lige doğrudan çıkamama, Play-Off’a kalma gibi senaryolar kasıtlı olarak gerçeğe aykırı olarak kaleme alınmıştır. Herkesin anlayabileceği şekilde açık bir şekilde ifade ederiz ki kulübümüz FIFA veya UEFA nezdinde devam eden herhangi bir davası bulunmamaktadır. Mevcut davalarının tamamı sulh yoluyla disiplin kurulu önüne gelmeden çözülmüştür. Tekrarla belirtiriz ki; FIFA, UEFA veya herhangi bir uluslararası kuruluş nezdinde kulübümüzün puan silme cezasına veya transfer yasağına maruz kalabileceği bir durum bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

'Kimse endişe etmesin'
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) getirdiği bir takım kriter ve puan silme cezalarına ilişkin yaptırımları her kulüp gibi gelecek sezon başlangıcında değerlendireceklerini kaydederek, "Bu seneye ilişkin sevenlerimizi ve taraftarımızı endişeye düşürecek herhangi bir tehlike bulunmamaktadır. Ayrıca ve önemle belirtiriz ki bu açıklamadan sonra kendi basın ve yayın organlarında ilgili haberi tekzip edip yayından kaldırmayanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır" ifadelerini kulandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ