MENÜ

PSG istiyor, Sneijder gitmiyor

Sneijder için son iddia bu kez Almanya'dan... Bild, Fransızlar'ın Aslan'ın yıldızını istediğini yazdı ve “PSG, Hollandalı oyuncu için Galatasaray'a 8 milyon Euro (23 milyon TL) teklif edecek” dedi. Paris, kapılarını ve kasasını Sneijder için açmaya hazırlanıyor ama Hollandalı'yı İstanbul'dan koparmak kolay değil. Çünkü sadece Sneijder değil, eşi Yolanthe de Türkiye'de her açıdan çok mutlu.

PSG istiyor, Sneijder gitmiyor

Galatasaray’ın yıldızı Sneijder, transfer gündeminden düşmüyor. Adı sık sık Avrupa’nın devleriyle anılan Hollandalı futbolcu için bu kez iddialı bir haber Almanya’dan geldi. Ülkenin önemli gazetelerinden Bild, Fransızlar’ın sezon sonunda Sarı-Kırmızılılar’ın kapısını çalacağını iddia etti. Habere göre, Fransa Ligi’nde Lyon ile zirveyi paylaşıp şampiyonluk mücadelesi veren Paris Saint Germain, Galatasaray’dan Sneijder’i isteyecek.

Detaylarla verildi

PSG’nin, Hollanda Milli Takımı’nın formasını da giymeye devam eden Wesley Sneijder için gözden çıkardığı para da hayli yüksek. Bild’in haberindeki detayda, “30 yaşında olduğu ve sadece 1 yıl sözleşmesi kaldığı için PSG Galatasaray’a 8 milyon Euro (Yaklaşık 23 milyon TL) önerecek” denildi. Fransızlar’ın yıldız futbolcuya ödemeyi düşündüğü yıllık ücret hakkında ise bir bilgi verilmedi.

Üç yılda 1 milyar TL!

Van Persie'den Galatasaray ve Fenerbahçe'ye şok!

Sneijder transferinde Fransızlar’ın ekonomik açıdan eli çok güçlü ve Galatasaray’ı ikna etmek için kesenin ağzını açmaktan kaçınmayabilir. Çünkü PSG, son 3 yılda transfere astronomik bir bütçe ayırdı. Bu periyotta Paris ekibinin kasasından tam 336 milyon Euro, yani 1 milyar TL çıktı.

Sneijder için ilk transfer söylentisi değil PSG. Ancak Hollandalı’yı Galatasaray’dan koparmak sadece Fransızlar için değil birçok takım adına çok zor. İşte Sneijder ailesini Türkiye’ye bağlayan sebepler...

İyi kazanıyor

Hollandalı futbolcu, şu an için Galatasaray’ın en çok kazanan futbolcusu. Sneijder 3.2 milyon Euro’su (Yaklaşık 9 milyon TL) garanti para olmak üzere yılda yaklaşık 4.2 milyon Euro (Yaklaşık 12 milyon TL)kazanıyor. Buna kendisinin ve eşinin reklam anlaşmaları da eklenirse ailenin geliri katlanıyor.

İstanbul aşığı

Sneijder’i İstanbul’a bağlayan tek sebep para değil. Deneyimli futbolcu, eşi Yolanthe ile birlikte kelimenin tam anlamıyla İstanbul aşığı. Tatillerinde bile yurtdışına gitmek yerine İstanbul’da kalan, dostlarını Türkiye’ye davet eden aile, huzurlu bir yaşam sürüyor.

2016’yı çok istiyor

Cim Bom’un yıldızı, milli formaya veda öncesi son turnuva olarak gördüğü 2016 Avrupa Şampiyonası’na da çok önem veriyor... İnter’de de iyi paralar kazanan ama oynamadığı için mutsuz olan Sneijder, Hollanda Milli Takımı’nda yer almak için düzenli forma giymesi gerektiğini biliyor. O nedenle her sezon Avrupa vitrinine de çıkan Galatasaray’daki durumunu riske etmek istemiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ