MENÜ

Yanal'ın rüyası Bacca

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir takım sözü veren ve bunun için Başkan Hacıosmanoğlu'ndan bazı istekleri olan Ersun Yanal'ın listesinin başında Carlos Bacca ismi yazıyor. Sevilla'nın forveti için Bordo-Mavililer'in şartları zorlaması gerekiyor.

Yanal'ın rüyası Bacca

Bir yandan sezonu en iyi puanla kapatmanın bir yandan da gelecek sezonun hesaplarını yapan Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal’ın transfer tercihleri de yavaş yavaş şekilleniyor. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile de her fırsatta konuyu görüşüp, “3 cephede mücadele etmek ve şampiyonluk kovalamak mevcut olandan daha derin bir kadro gerektiriyor. Elimizde çok iyi oyuncular var ama tamamlayıcılara ve iyi alternatiflere de sahip olmalıyız. Yoksa sezon içinde bunları telafi etmek zor oluyor” diyen Yanal’ın kale hariç her bölgeye takviye planladığı biliniyor.

Sevilla 7’ye aldı

Birkaç kez yurt dışına çıkarak listesindeki oyuncuları izlediği bilinen deneyimli hocanın, listesinin başındaki futbolcunun ise Carlos Bacca olduğu ortaya çıktı. 27 yaşındaki Kolombiyalı forvetin oyun tarzından çok etkilenen ve “Sistemimizi de, Cardozo’yu da daha etkili kılarız” yorumlarını yapan Yanal’ın bu hayalini gerçekleştirmek ise yönetim için bir hayli maliyetli olabilir. Çünkü Sevilla, her ne kadar zaman zaman yedek kulübesinde kalsa da bu golcüyü 7 milyon Euro (Yaklaşık 20 milyon TL) bonservis bedeli vererek renklerine bağlamıştı. Yani en kötü olasılıkla, aynı rakamla satmayı kabul etse bile Trabzonspor’un bir servet ödemesi kaçınılmaz olacak.

Cardozo kalacak

Ersun Yanal’ın forvete takviye arayışı Cardozo’dan vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Sadece Waris ve Yatabare’den tam verim alınamadığı için 2 oyuncuya da sıcak bakmayan, Deniz’i ise farklı kullanan Bordo-Mavililer’in hocası, “Cardozo müthiş bir yetenek. Onu hep beğendim. Ancak birlikte oynatabileceğim ya da zaman zaman dinlendirerek rakibe-sisteme göre kullanabileceğim bir transfer yaparsak Cardozo’nun da verimi artar” diyerek Paraguaylı’ya verdiği değeri gösteriyor. Zaten Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da şartlar ne olursa olsun Cardozo’dan vazgeçmeyeceğini Yanal’a bildirdi.

Fener’e de istemiş

Ersun Yanal’ın Carlos Bacca’yı Fenerbahçe’de görev yaptığı dönemde bu ekibe de istediği öğrenildi. Trabzonspor Teknik Direktörü’nün, Kolombiyalı yıldızı Club Brugge döneminden bu yana takip ettiği ve Sevilla macerasındaki gelişmeleri de hafta hafta dosyasına eklediği vurgulandı. Bu transfer biterse Yanal, rüya forveti oluşturmuş olacak. Carlos Bacca’nın Avrupa’da adını duyurması çok eski tarihlere dayanmıyor aslında.

Carlos Bacca kimdir?

Kolombiya’da birkaç takım değiştirerek kariyerine başlayan golcü, daha sonra 2012’de Club Brugge’e transfer oldu. Burada gösterdiği 45 maçta 28 gollük performans onu La Liga’ya taşıdı. 47 maçın bazılarında yedek soyunan Carlos Bacca’nın şu ana kadar Sevilla formasıyla 21 gol 7 asisti ve 2018’e kadar da mukavelesi var.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ