MENÜ

UNİ-SAM'dan TFF'ye sert bildiri!

Üniversiteli Samsunsporlular (UNİ-SAM), Samsunspor'a verilen 3 puan silme cezasının ardından sert bir bildiri yayınladı.

UNİ-SAM'dan TFF'ye sert bildiri!

Üniversiteli Samsunsporlular (UNİ-SAM), Samsunspor'a verilen 3 puan silme cezasının ardından sert bir bildiri yayınladı. Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

"ÜNİ-SAM'DAN SPOR KAMUOYUNA

21. 04. 2015 tarihinde bilindiği üzere Samsunsuspor' un, 14 yıl önceki futbolcusu Ben Ofusu'nun alacaklarını ödemediği gerekçesi ile TFF tarafından 3 puanı silinmiştir. Toplamda 35. 000 dolar + 5. 000 CHF olan borcun, 15. 000 dolarlık kısmı eski yönetim, 20. 000 dolar + 5. 000 CHF lık kısmı ise şuan mevcut Erkut Tutu yönetimi tarafından ödenmiştir. Kulübümüz yaptıkları açıklamada gerekli tüm belgeleri TFF ile sürekli paylaştıklarını belirtmişlerdir.

Çok değil, geçtiğimiz sezon dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir ceza alarak playoff finalinde Samsunspor seyircisinden yoksun bırakılmış ve eşit rekabet şartları engellenmiştir. Üstelik cezanın ertelenme şansı varken ertelenmemiş ve finalin hemen ardından bu kanun değiştirilmiştir.

Ardından, 3 puanın değil 1 puanın dahi hayati önem taşıdığı bir ligde Samsunspor'un 3 puanı gasp edilmiştir. Evet bu ceza 8 ay önce uygulamaya konulabilecek bir ceza iken, TFF bu zamana kadar beklemiş ve Samsunspor fırtınası eserken uygulamaya geçirmiştir. Ayrıca Süper Lig'de bir çok takımın oyuncu alacakları ile ilgili davaları varken, hiçbir tanesi puan silme cezasına maruz bırakılmamış, bu ceza da sadece Samsunspor üzerinde uygulanmıştır.

Henüz geçtiğimiz haftalarda TFF Başkanı Adana Demirspor'lu yöneticilerle görüşme gerçekleştirmiş ve herkesin gözü önünde ''İnşaallah şampiyon olursunuz, Adana'dan bir takım Süper Lig'e lazım.'' diyerek akıllarda soru işareti bırakmıştır.

Bu açıklamanın ardından, Playoff potasındaki takımlardan Şanlıurfaspor teknik direktörü, PFDK'ya sevk edilmiş ve Samsunspor'un ise 3 puanı silinmiştir. Buradaki yorumu bizler değerli Spor Kamuoyuna bırakıyoruz.

Bizler artık eminiz ki Samsunspor başarı yakaladığında bazı kesimler rahatsız oluyor ve bu başarıyı örtbas etmek ve Samsunspor'u dibe çekmek için bütün güçlerini kullanıyorlar. Ama artık şu bilinsin ki, Üni-Sam oluşumu Samsunspor üzerinde oynanan bütün oyunları bozacak ve yapılan tüm haksızlıklar karşısında Samsunspor'un hakkını arayacak ve savunacaktır.

Saygılarla

Üni-Sam Bağımsız Fikir Oluşumu"

Haberin Devamı
YORUM YAZ