MENÜ

Silbaştan

Son 5 maçında 8 puan kaybı yaşayan Hamza hoca, kadroda revizyona gidiyor. Gaziantep maçında Melo ve Semih ilk 11'e dönecek. Hakan Balta sol beke geçecek. Kanatlarda Yasin ve Emre Çolak oynayacak. Cezalı Sneijder'in yerine de ileri ikilide Burak ve Umut var.

Silbaştan

Galatasaray’da kadro operasyonu başlıyor. Trabzonspor’a 2-1 yenilip zirve yarışında 3. sıraya düşen Sarı-Kırmızılılar, hafta sonundaki Gaziantepspor mücadelesine farklı bir oluşumla çıkacak. Son 5 maçta 8 puan kaybeden Hamza hoca, savunma krizini çözmenin yolunu buldu. Sakatlığını üzerinden atan Felipe Melo ile maç kondisyonu yakalaması beklenen Semih Kaya, ilk 11’e geri dönecek. Onların dönüşüyle, takımdaki bazı taşlar da yerinden oynayacak. Örneğin sol bekte savunma anlamında alarm veren Telles kızağa çekilecek. Hakan Balta da stoperden alınıp sol beke konulacak. Böylece defans hattı Sabri, Chedjou, Semih ve Hakan Balta’dan oluşacak. Melo’nun dönüşüyle orta sahanın merkezi Selçuk-Melo ikilisine kalacak. Kanatlarda yine Yasin’in soldaki yeri garanti. Sağ tarafa, Trabzon karşısında oyuna girdikten sonra müthiş bir performans ortaya koyan ve şık da bir gol atan Emre Çolak düşünülüyor. Wesley Sneijder’in kart cezalısı olması sebebiyle, ileri ikilide Burak-Umut olacak.

Umut sadece ileri uçta

Hamza hoca hatalarından ders çıkarmaya da çalışıyor. Bunlardan biri de Umut Bulut’u sağ açıkta oynatmak. Sabri ile önlü arkalı oynadığında, sürekli olarak savunma zaafı yaşatan Umut’un sadece ileri uçta forma giymesi sağlanacak. Sneijder döndüğünde de Umut’un kulübeye çekilmesi gündemde. Ayrıca Bruma’dan daha sık yararlanılacak. Hamit Altıntop’un sakatlığı düzeldiğinde, orta sahanın Emre, Selçuk, Melo ve Hamit dörtlüsüyle kurulması da ihtimaller arasında.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ