MENÜ

Recep Bölükbaşı: Ortamı germeyeceğiz

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, FANATİK'e çok özel açıklamalarda bulundu.

Recep Bölükbaşı: Ortamı germeyeceğiz

Şükrü Saracoğlu’nda önceki gün her iki yönetim arasında gergin anlar yaşanmış, olay daha da büyüyerek küfürleşmeye kadar varmıştı. Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı ve Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bulunduğu tarafa dönerek küfür ettiği iddia edilen Fenerbahçe eski yöneticisi Önder Fırat’ın, Emre Taşdemir’in sakatlandığı anda hakaret ettiği ve bunun ardından olayların patlak verdiği ileri sürüldü. Konuyu FANATİK’e değerlendiren Başkan Recep Bölükbaşı’nın, CAS kararından, Timsah Arena’ya kadar çok özel açıklamaları şöyle:

‘Diğer takımlar gibi...’

“Fenerbahçe’nin bu tavrı hiç hoş değil. Biz orada misafiriz ve 90 dakika hakemin kayırmasıyla, futbolcularımıza saha içinde hak etmedikleri bir muamele reva gördüler. Biz başka takımlar gibi ‘bu hakemi’ istemiyoruz demedik. Ama benim de bir camiam var bu camiaya hesap vermem gerekiyor. Fenerbahçe’nin sadece bu maç için söylemiyorum, Kulüpler Birliği toplantısında olsun, futbolumuzu ilgilendiren toplantılarda olsun 18 takım arasında kendini ayrı tutmasını anlayabilmiş değiliz. Önce yerde yatan futbolcumuza hakaret edildi, ardından da malum görüntüler ortaya çıktı. Mahkemeye versek ne sonuç çıkar ki? Ama yine Fenerbahçe ile oynayacağımız kupa maçını düşünerek ortamı daha fazla germek istemiyorum. Ama kimseye de hakkımızı yedirecek değiliz.”

‘Tekrar aday olacağım’

“Başkanlığa tekrar aday olacağımı açıklayacağım. Güzel işler yaptık bunları devam ettirmek istiyorum. Belki de Türkiye’de bir ilki yaparak CAS’tan Avrupa’ya gitme cezamızı kaldıracağız. Çünkü yaptığımız toplantıda kırmızı çizgiyi geçtiğimizi söyledik, inkar etmedik. Onlar da bu dürüst tavrımızı çok beğendiler. CAS’taki yetkililere geldiğimiz günden beri yaptıklarımızı açıkladığımızda bize, ‘Kongrenize kadar güzel haber vereceğiz’ yanıtını verdiler. Avrupa’nın en iyi 10 stadından birini yapıyoruz. Yeni sezonda yeni stadımızda olacağız. Türkiye Kupası finali bu sezon Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak. Kendi stadımızda da bu kupayı kaldırmak istiyoruz.”

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ