MENÜ

Lider Fenerbahçe'ye alkışlar

Fenerbahçe'yi yeniden zirveye taşıyan İsmail Kartal'a övgü yağıyor. Tecrübeli çalıştırıcı, elindeki en kısıtlı kadroyla bile sahada üç taktiksel değişiklik yaparak Bursa zaferinde başrol oynadı.

Lider Fenerbahçe'ye alkışlar

Sezon başında Ersun Yanal’ın yerine göreve getirildiğinde Sarı-Lacivertli taraftarların kafasında birçok soru işareti vardı. Ancak 4. yıldız yolunda bitime 7 hafta kala takımını zirveye taşıyan İsmail Kartal özellikle son haftalarda yaptığı hamlelerle kazandırdığı puanlar değerlendirildiğinde soru işaretlerini giderdi, alkışı fazlasıyla hak etti.

Eksiklere rağmen

Beşiktaş derbisinden sonra, oyuncularına, “Siz farketmediniz ama ben maç içinde 7 hamle yaptım” diyen İsmail Kartal, Rize deplasmanında da rakibini çok iyi analiz etti ve oyuncularına verdiği taktiklerle 5 gollü zafere ulaştı. Bursa maçında Egemen ve Meireles’in yokluğu, Diego krizi, Emenike’deki soru işaretleri ve son dakikada Kuyt’ın sakatlanmasıyla yürekler ağıza geldi. Ancak Fenerbahçe, ligin en iyi hücum yapan takımı Bursa’ya karşı deyim yerindeyse duvar ördü.

Volkan’a adım attırmadı

Takımın direnci azalırken, ikinci yarıya Emenike-Hasan Ali değişikliğiyle başlayan ve Caner’i sağ öne çekip, Bursaspor’un en tehlikeli hücum silahı Volkan Şen’i etkisiz hale getiren İsmail Kartal, en sıkıntılı gününde bile ürettiği çözümlerle 3 puanı hanesine yazdırdı.

‘Türk futbolu böyle yürümez’

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Bursaspor maçıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Her zamanki gibi spekülatif açıklamalar yapıldığını söyleyen Kartal, “Her, Fenerbahçe’den korkan hakemlerden bahsediliyor. Bu takım lider olmuş, kupada hedefe gidiyoruz, her iki cephede de bileğimizin hakkıyla maç kazanıyoruz. Bursaspor’u başarılı futbolu için tebrik ettik ama bu şekilde Türk futbolu bir yere gitmez” diye konuştu.

Şampiyonluk virajı Eskişehir’de

Eskişehir ile 28. haftada oynanacak maçın önemine vurgu yapan Kartal, “Şampiyonluk bu maçtan geçiyor. Kazanırsak, rakiplerimizle olan puan farkını giderek açarız” dedi. Tecrübeli hoca, “Hep fikstür avantajımızdan bahsediyorduk. Bu söylemimiz giderek yerine oturuyor. Galatasaray’ın puan kaybedebileceğini bekliyordum. Bu tahminlerim gerçek oldu” sözlerini sarf etti.

Her şey şimdi başlıyor

Kartal, önemli olanın bu galibiyet serisini devam ettirebilmek olduğuna dikkat çekip, “Şimdi bir adım öndeyiz. Liderlik bize nasip oldu. Artık bizim bu saatten sonra bunu devam ettirebilmemiz lazım. Lider olduk tamam da, ‘lider olduk’ diye her şey bitmiyor. Tersine her şey bundan sonra başlıyor” dedi.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ