MENÜ

Saint-Etienne All Star 9-7 UNDP Yıldızlar Karması

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından düzenlenen 12. yoksullukla mücadele maçını, UNDP Yıldızlar Karması'nı 9-7 yenen Saint-Etienne All Star takımı kazandı.

Saint-Etienne All Star 9-7 UNDP Yıldızlar Karması

Fransa’nın Saint-Etienne kentindeki Geoffroy-Guichard Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı Ronaldo ve Zidane’ın da yer aldığı Yıldızlar Karması’nın 5-3 üstünlüğüyle bitti. Mücadelede ikinci yarıda Saint-Etienne daha çok gol atınca maçtan 9-7 galip ayrıldı.

Yıldızlar Karması’nda maç boyunca Barthez, Abidal, Zambrotta, Frank De Boer, Karembeu, Zidane, Poborsky, Seedorf, Djorkaeff, Ronaldo, Trezeguet, Van der Sar, Cafu, Okocha, Ronald De Boer, Smicer ve Saha forma giydi.
Saint-Etienne All-Star takımı kadrosunda ise Janot, Zouma, Tavlaridis, Kvarme, Brison, Sable, Batlles, Moravcik, Mollo, Pedron, Alex, Perez, Feindouno, Potillon, Aubameyang, Gradel, N’Guemo, Moulin, Rocheteau, Paganelli, Tabanou, Clerc, Corgnet, Christophe Galtier yer aldı. Milli futbolcu Mevlüt Erdinç ise maçın son 10 dakikasında oynadı.

Maçta Yıldızlar Karması’nın gollerini David Trezequet (4), Ronaldo (32, 42, 51), Clarence Seedorf (33), Youri Djorkaeff (45), Jay-Jay Okocha (69) atarken, Saint Etienne All Stars takımının gollerini ise Alex (7), Battles (20, 76), Mollo (39, 66), Feindouno (64), Aubameyang (70, 84, 89) kaydetti

İlk kez 2003’te Basel kentinde düzenlenen yoksullukla mücadele maçı, bugüne kadar Madrid, Düsseldorf, Marsilya, Malaga, Fes, Lizbon, Atina, Hamburg, Bern ve Porto Alegre’de gerçekleştirildi.
Maçtan elde edilen gelirin 3’te 2’si, Ebola salgınından en fazla etkilenen Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya’ya, kalan kısmı ise Saint-Etienne Kulübü ve aynı kentteki sosyal yardım projelerini üreten ASSE Coeur-Vert Birliği’ne bağışlanacak.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ