MENÜ

Fenerbahçe zirveye son dakikalarda tutundu

Sarı-lacivertliler, bu sezon ligde son dakikalarda attığı gollerle 17 puan topladı. Şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Galatasaray son dakikalarda 9, Beşiktaş ise 7 puan elde etti.

Fenerbahçe zirveye son dakikalarda tutundu

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'u 84. dakikada Pierre Webo'nun attığı golle 1-0 yenen Fenerbahçe, son dakikalarda attığı gollerle zirve yarışında iddiasını sürdürdü.

Sarı lacivertliler, bu sezon ligde son dakikalarda attığı gollerle 17 puan toplayarak, 27. hafta sonunda liderlik koltuğuna oturdu. "Sarı kanaryalar", Spor Toto Süper Lig'de son dakikalarda attığı gollerle 9 maçta 8 galibiyet, bir beraberlik alıp, zirve mücadelesinden kopmadı.

Ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor karşısında galibiyete 81. dakikada Webo'nun attığı golle ulaşan Fenerbahçe, 3. haftada Gaziantepspor'u 81. dakikada penaltıdan Emre Belözoğlu'nun golüyle 1-0 mağlup etti. 7. haftada da 1-1 berabere devam eden Gençlerbirliği maçının 86. dakikasında Kuyt'ın penaltıdan attığı golle 3 puan alan sarı-lacivertliler, 9. haftada Çaykur Rizespor maçında 80. dakikada Webo'nun attığı golle 2-1 öne geçerek maçı kazandı. Sarı-lacivertliler, ligde 14. haftada da Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor karşısında 86. dakikada Emre'nin penaltıdan attığı golle 1-0 galip geldi.

Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında ise iki derbi maçta son bölümlerde attığı gollerle puanlar topladı. 23. haftada Galatasaray'ı Kuyt'ın 81. dakikada attığı golle mağlup eden "Sarı-Kanaryalar", 25. haftada Beşiktaş karşısında da 90+1. dakikada Sow'un golüyle galibiyete ulaştı. Sarı-lacivertliler, son olarak Bursaspor'u da 84. dakikada Webo'nun attığı golle 1-0 yenerek, liderliğe yükseldi.

"Sarı-Kanaryalar", son dakikalarda attığı gollerle tek beraberliğini Eskişehirspor karşısında aldı. Fenerbahçe, ligin 11. haftasında Eskişehirspor karşısında 2-1 yenik durumdayken 90+2. dakikada Sow'un penaltıdan attığı golle bir puanı kurtardı.

Webo ile son dakikalarda 6 puan

Bursaspor karşısında takımına 3 puanı getiren golü atan Webo, bu sezon son dakikalarda attığı gollerle 6 puan kazandırdı. Kardemir Karabükspor karşısında 81 ve Çaykur Rizespor maçında da 80. dakikada gol atan Kamerunlu golcü Webo, Bursaspor'a da 84. dakikada attığı golle beraberlikleri bozarak, takımına galibiyeti getirdi.

Sarı-lacivertlilerde ayrıca son dakikalarda attıkları gollerle Emre Belözoğlu ve Kuyt 4'er puan, Sow ise 3 puanı takımının hanesine yazdırdı.

Kadıköy'de son dakikaya kadar maçı bırakmıyor

Fenerbahçe, son dakikalarda 17 puan topladığı 9 maçın 8'sini Kadıköy'de oynadı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son bölümde attığı gollerle Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor'u yenen sarı-lacivertliler, Eskişehirspor ile de berabere kaldı. Fenerbahçe, ligde Kayseri deplasmanında ise son dakikalarda attığı golle galip geldi.

Fenerbahçe'nin 17 puan topladığı 9 maç

Fenerbahçe'nin son dakikalarda attığı gollerle 17 puan topladığı maçlar şöyle:
Rakip Skor Atılan Goller Yenilen Goller
Kardemir Karabükspor 3-2 8 Emenike, 53 Sow, 81 Webo 34 Kumbela, 67 Kadlec (Kendi kalesine)
Gaziantepspor 1-0 81 Emre (Penaltıdan) -
Gençlerbirliği 2-1 50 Emre (Penaltıdan), 86 Kuyt (Penaltıdan) 81 Antal
Çaykur Rizespor 2-1 41 Kadlec, 80 Webo 5 Kadlec (Kendi kalesine)
Eskişehirspor 2-2 70 Webo, 90+2 Sow (Penaltıdan) 28 Erkan Zengin, 87 Funes Mori
Kayseri Erciyesspor 0-1 86 Emre (Penaltıdan) -
Galatasaray 1-0 81 Kuyt -
Beşiktaş 1-0 90+1 Sow -
Bursaspor 1-0 84 Webo -

Galatasaray 9 puan topladı
Fenerbahçe'nin zirve mücadelesindeki rakiplerinden Galatasaray, son dakikalarda attığı gollerle 9 puan topladı. Sarı-kırmızılılar, 6. haftada derbi maçta sahasında Fenerbahçe'yi, 88 ve 90+1. dakikalarda Sneijder'in attığı gollerle 2-1 yendi. Son dakikalarda attığı gollerle 8. haftada sahasında Kasımpaşa'yı 2-1, 11. haftada deplasmanda Gaziantepspor'u 1-0 ve 19. haftada deplasmanda Eskişehirspor'u 2-1 yenen sarı-kırmızılılar, 18. hafta da sahasında Bursaspor ile 2-2 berabere kaldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ