MENÜ

Bayern Münih 6-1 Porto

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Bayern Münih sahasında Porto'yu 6-1 mağlup etti ve yarı finale çıktı.

Bayern Münih 6-1 Porto

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Bayern Münih sahasında Porto'yu konuk etti. İlk maçta Porto'ya 3-1 yenilen Bayern Münih maça hızlı başladı. 14. dakikada Thiago Alcantara attığı golle Alman ekibini 1-0 öne geçirdi. 22. dakikada sahneye çıkan Jerome Boateng fileleri havalandırarak skoru 2-0'a taşıdı. Bu golden 5 dakika sonra bu kez sahneye çıkan isim Robert Lewandowski oldu ve attığı golle farkı 3'e çıkarttı. Dakikalar 36'yı gösterirken Thomas Müller kaydettiğ golle skoru 4-0 yaptı. 40. dakikada sahneye bir kez daha çıkan Robert Lewandowski kendisinin ikinci takımının beşinci golünü kaydederek skoru 5-0 yaptı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıda Alman ekibi biraz duraklayınca Porto 73. dakikada Jackson Martinez'in golüyle farkı 4'e indirerek skoru 5-1 yaptı. 87. dakikada Porto'da Ivan Marcano yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçen Xabi Alonso şık bir golle skoru 6-1'e taşıdı. Bu skorla birlikte Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi.

Bayern Münih'in rakibi, 24 Nisan Cuma günü TSİ 13.00'te İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilecek kura çekimi ile belli olacak. Yarı finalde ilk maçlar 5-6 Mayıs, rövanşlar ise 12/13 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ