MENÜ

Göztepe "büyük" bir adım attı

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta bitime 2 hafta kala tekrar liderliğe yükselen Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, PTT 1. Lig'e yükselme yolunda büyük bir avantaj yakaladıklarını belirterek, "PTT 1. Lig'e çıkarsak işimiz daha kolay olacak" dedi.

Göztepe "büyük" bir adım attı

Ligde en son 30. haftada liderliğe yükselen, 31. haftada Kocaeli Birlikspor deplasmanında aldığı 1-1’lik sonuçla ikinciliğe gerileyen Göztepe, dünkü müsabakaların ardından tekrar liderliğe yükseldi.

Lider Bandırmaspor’un Sarıyer’e 3-2 yenildiği haftada Gümüşhanespor’u 1-0’lık sonuçla geçen Göztepe, şampiyon takımın doğrudan PTT 1. Lig’e yükseleceği ligde bitime 2 hafta kala zirvenin sahibi oldu.

Kalan maçlar

63 puanla Bandırmaspor’un 2 puan önünde yer alan Göztepe, gelecek hafta Kırklarelispor’u konuk ettikten sonra Nazilli Belediyespor deplasmanında puan arayacak.

Göztepe’nin rakibi Bandırmaspor ise gelecek hafta 3. sıradaki Hatayspor’la, son hafta ise deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Altay’la karşılaşacak.

2 sezon sonra dönecek

PTT 1. Lig’e 2012-2013 sezonunda veda eden Göztepe, kalan 2 haftada kayıp yaşamaması halinde tekrar Süper Lig’e yükselme mücadelesine katılacak.

Daha önce 25 sezon Süper Lig’de yer alan ancak 2002-2003’te Süper Lig’den düştükten sonra amatör kümeye kadar gerileyen sarı-kırmızılı ekip, 2008-2009 sezonunun başında Aliağa Belediyespor’un isim haklarını alarak TFF 3. Lig’de mücadele etmeye başlamıştı.

Göztepe, daha önce PTT 1. Lig’de 23 sezon Süper Lig’e yükselme mücadelesi yapmıştı.

"Çok büyük avantaj yakaladık"

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bitime 2 hafta kala çok büyük bir avantaj yakaladıklarını belirterek, "İnşallah bu avantajı bırakmayacağız" dedi.

Spor Toto 2. Lig’in çok zorlu bir lig olduğuna değinen Sepil, "Ancak bu Göztepe geliyor. PTT 1. Lig’e çıkarsak işimiz daha kolay olacak ve Süper Lig hedefimize ulaşabileceğiz. Geliyoruz, İzmir geliyor, Göztepe geliyor" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ