MENÜ

Galatasaray'a şok! O proje belediyeye takıldı

Galatasaray Spor Kulübü'nün 811 milyon liralık borç yükünden kurtulmak amacıyla ümit bağladığı Mecidiyeköy'deki otel projesi komisyona takıldı.

Galatasaray'a şok! O proje belediyeye takıldı

Galatasaray Spor Kulübü'nün 811 milyon liralık borç yükünden kurtulmak amacıyla ümit bağladığı Mecidiyeköy'deki otel projesi komisyona takıldı. Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde komisyondan vize alarak geçen otel izni meclisteki itirazlar nedeniyle geri gönderildi. Yıllık 5 milyon dolar kira getirisi amaçlayan yönetim, yeniden belediyenin kapısını çalmaya hazırlanıyor.

15 katla sınırlandırıldı

Mecidiyeköy'deki GS Store arsası için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başvuru yapıldı. Ali Sami Yen Oteli olarak da bilinen proje için yüksekliğin serbest bırakılarak 2.5 emsal inşaat hakkı verilmesi istendi. Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu yüksekliği 15 katla sınırlayarak bodrum katların da hesaba dahil edilmesini istedi. Kulübün talebini tırpanlayarak kabul eden imar komisyonu, dosyayı nihai onay için belediye meclisine gönderdi. Mecliste yapılacak oylama sırasında alınan kararla, dosyanın yeniden değerlendirilmek üzere komisyona geri gönderilmesi kararlaştırıldı.

Eski Ali Sami Yen stadının yanında kulüp ürünlerini satma amacıyla çadır kurulan arazi için birçok adım atıldı ancak sonuç alınamadı. Başkan Duygun Yarsuvat'ın UEFA'nın mali kriterlerine göre krize giren kulübün durumunu düzeltmek amacıyla hayata geçirmek istediği 'Ali Sami Yen Oteli' projesi için otel zincirleriyle görüşmeler yapılıyor. 50 milyon dolarlık projenin maliyeti ise 16 milyon dolar olarak açıklandı. Otel ile ilgili yap-işlet-devret modeli uygulanacak. Otel arazisi toplam 10 yıl için bir firmaya kiralanacak. 10 yıl için 50 milyon dolar isteyen yönetim, yapım maliyeti olan 15 milyon dolar düşüldükten sonra kasasına 35 milyon dolar koyacak. Otel 10 yıl işletildikten sonra yeniden sarı kırmızılı kulübe geçecek.


Maç sonrası Sneijder çıldırdı ve kapıyı kırdı

Haberin Devamı
YORUM YAZ