MENÜ

'Motive olmuş durumdayız!'

Bordo-Mavililer'in yıldızı Mehmet Ekici, “Galatasaray maçının, diğer mücadelelerden farkı yok. İlk devrede onları yenmemiz bizi ayrı motive ediyor. Kazanmak istiyoruz, ancak dikkatli olmamız gerektiğinin de farkındayız” dedi.

'Motive olmuş durumdayız!'

Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna kattığı ve harika performansıyla herkesi kendisine hayran bırakan yıldızı Mehmet Ekici, Galatasaray’la oynayacakları maç öncesi temkinli konuştu.

Takımının ligler 1 hafta ertelenmeden önce Konyaspor’a tek golle mağlup olduğu mücadelede cezası sebebiyle oynamayan Mehmet, “Tekrar sahalara dönecek olmaktan dolayı çok mutluyum. Açıkçası liglere ara verilmesi, benim açımdan iyi olmadı. Maç kondisyonu çok önemli ve 2 haftalık bir gecikmeyle formama kavuşacağım. Bu sürede çok iyi çalıştım. Kendimi çok iyi hissediyorum. Rakibimizin şampiyonluk yarışı içinde olması bizi ilgilendirmiyor.

‘Kayıp istemiyoruz’

Bu maçın öneminin, diğer oynadığımız karşılaşmalardan bir farkı yok. Çünkü her maç çok önemli. Avrupa Kupaları’na katılmamız adına kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz” diye konuştu.

Bu sezon frikikten rakip fileleri 5 kez sarsan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, Sarı- Kırmızılılar’ı, sezonun ilk yarısında 3-0 yenmeleriyle ilgili olarak ise “Onları sahalarında yenmeyi başarmıştık. Bu durum elbette bizi ayrı motive ediyor. Ancak bu açıdan bir rahatlama bize pahalıya patlar. Taraftarımızın da desteğiyle çok dikkatli oynamamız gerekiyor. Hedefimiz bu mücadeleden 3 puanla ayrılıp, zirve yolunda kayıp yaşamamak olacak” yorumunu yaptı.

MİNİ YORUM

İdeal kadro 3 puanı getirir

Ersun hoca, sakatlıklar yüzünden idmanlarda yeri geldi 10-11 futbolcuyla bile çalıştı, hatta Napoli deplasmanında yedek kulübesini tamamen dolduramayarak 14 kişiyle sahaya çıktı. Yanal, Afrika Kupası, sakatlıklar derken tam kadro çalışma fırsatı bulamadı hiç. Artık bütün kozları avucunda. Maçın dinamiğini değiştirebilecek maharetlere sahip takım içindeki ender futbolculardan Yusuf ve Waris’in bugün oynaması, hücumdaki çeşitliliği artırır. Birçok hocanın felaketi yaşadığı Trabzonspor’da Ersun Yanal; şehrin, takımın ve camianın kimyasını çok iyi bilen birisi olarak bu tip maçların altından kalkabilecek güce sahip. Sadece ideale yakın bir ilk 11, Trabzonspor’u galibiyete daha yakın hale getirir.

Reşat Çöteli

Haberin Devamı
YORUM YAZ