MENÜ

Kayseri Erciyesspor 0-1 Eskişehirspor

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Kayseri Erciyesspor kendi sahasında Eskişehirspor'a 1-0 yenildi ve ateş hattının içinde kaldı.

Kayseri Erciyesspor 0-1 Eskişehirspor

Erciyesspor genç hocası Fatih Tekke ile ayağa kalkmaya şartlanmıştı. Ancak ateş hattına en yakın takım Eskişehir, deplasmanda Mavi- Siyahlılar’ı tek golle yıktı. Dipteki 3 takımın işi artık iyice zorlaştı.

Matematiksel olarak ligde kalma şansını sürdüren Erciyes, 6 puanlık maçta düşme hattından süratle uzaklaşmak isteyen Eskişehirspor’a 1-0 yenildi, ligde kalma umudunu Kafdağı’nın ardına taşıdı.

Es Es’li futbolcular her şartta takımlarının arkasında olan taraftarının oluşturduğu orkestranın ritmine uyup, dün ilk yarıda Sezgin’in attığı golle sonuca gitmeyi başardı. Ev sahibi ise baskın oynadığı maçta uygun fırsatları cömertçe harcadı. Maçın ilk önemli pozisyonunda Fırat Aydınus, 15’te ceza alanı içinde Kaan’ın eline çarpan topa ‘devam’ dedi.

Krirtik dokunuş

25’te Özgür’ün pasıyla ceza alanı çaprazında buluşan Mori, topu kaleye şutladı. Gökhan bu sert vuruşu başarı ile çeldi. İki gollük pozisyonu üst üste harcayan Mori, 45’te Sezgin’in takımını 1-0 öne geçirdiği golün pasını verdi. Arjantinli oyuncu, Kaan’ın ceza alanı içine ortaladığı serbest vuruşta topa kalabalık arasında dokundu, Sezgin’e topu boş kaleye göndermek kaldı.

Riskler yetmedi

5’inci teknik adam olarak Kayseri ekibinde görev üstlenen Fatih Tekke takımını ateşlemek adına ikinci yarıda Drenthe ve Oğulcan’ı oyuna sürdü. Ardından bunlara Edinho’yu da ekleyen Tekke, tüm riskleri göze alırken, Eskişehirspor ise oyun disiplinine sadık kalıp, savunma güvenliğini elden bırakmadı.

İkinci 45’te Eskişehir ceza sahası önüne yığılan oyunda kaleci Ali Şaşal’ın yerinde müdahaleleri, Lawal, Sezer ve Kaan’ın ayağa pasları, Mori’nin ileride rakibi kilitleyen hedefe koşuları, skorun korunmasında etkili oldu.

90+ Hüseyin Sakarya

Haberin Devamı
YORUM YAZ