MENÜ

İstanbul Başakşehir 3-1 Çaykur Rizespor

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Başekşehir, sahasında Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup etti. Başakşehir'e galibiyeti getiren golleri Mahmut Tekdemir(27'), Edin Visca(75') ve Sedat Ağçay(88') kaydetti. çaykur Rize'nin tek golünü ise Leonard Kweuke(69') kaydetti.

İstanbul Başakşehir 3-1 Çaykur Rizespor

Avrupa yoluna devam etmek isteyen Başakşehir ilk dakikalarda da rakibi Rize’ye oranla daha tempolu maça başladı. 5’te Mehmet Batdal ve Visca’nın arka arkaya şutlarını Obraniak başta olmak üzere Rize defansı uzaklaştırdı. 16’da maçın o ana kadar en net pozisyonu yaşandı.

Savunma arkasına atılan topu Kweuke, Yalçın’dan söktü, aldı. Volkan ile karşı karşıya kaldı, ancak milli kaleci Badji’nin de yardımıyla tehlikeyi önledi. 28’de Başakşehir öne geçti. Badji’nin sağdan ceza alanına gönderdiği ortaya Mahmut düzgün vurdu ve durumu 1-0 yaptı.

48’de yine Kweuke’nin şutu farklı dışarı giderken kulübede Karaman hoca çıldırdı. 52’de Doka soldan şutladı, Serkan başarılıydı. 61’de Visca yine Serkan’a takıldı. 69’da çok kaçıran Kweuke bu sefer golü attı. Rakibinden topu kapan golcü ayağının dışıyla bu sefer Volkan’ı avladı: 1-1. 76’da Visca sağ çaprazdan vurdu.

En kötü Serkan!


Gününde olmayan Serkan’ın bakışları arasında top ağlara gitti: 2-1. 89’da Sedat uzaktan şutla maçı bitiren golü attı: 3-1. Maç sonunda söylenecek tek söz vardı, Rize’nin tecrübeli kalecisi Serkan belki de futbol hayatının en kötü maçını oynadı.

90+ Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ