MENÜ

Hamza Hamzaoğlu: Her şey bitmiş değil

Galatasaray'ın hocası Hamza Hamzaoğlu, Trabzonspor maçı sonrası açıklamalar yaptı.

Hamza Hamzaoğlu: Her şey bitmiş değil

Deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray'da teknik patron Hamza Hamzaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndaki kritik müsabaka sonrası yayıncı kuruluşun sorularını cevaplayan Sarı-Kırmızılı takımın hocası Hamzaoğlu, "Maça iyi başlangıç yapamadık, oyunu bir türlü oturtamadık. Ön tarafta çok hareketsiz kaldık ve ilk devrede oldukça kötüydük. İkinci yarıya daha farklı bir kimlikle çıktık, golü de bulmayı başardık. Biz gol atarız derken, Trabzonspor golü buldu. İkinci devreyi düşündüğümüzde kötü futbol sergilediğimizi söyleyemem. Kazanabileceğimiz müsabakada yenildik. Her şey bitmiş değil, 7 karşılaşmamız daha var. Oyuncularımızı mücadele ruhundan dolayı tebrik ediyorum. Önemli olan son hafta lider olmak, Fenerbahçe'nin de 8 maçı var. Her maç zor geçecek, bizim kazandığımız bir hafta da rakiplerimiz kaybedecek. İnşallah sonunda gülen taraf biz olacağız" diye konuştu.

Burak'ın sakatlığının hafif olduğunu belirten Hamzaoğlu, "Doktorlarımız bakacak yarın. Melo'yu da yüzde yüz hazır olmadığı için oyuna sokmadım" dedi.

Salih Dursun: Umarım Galatasaray şampiyon olur

"SALİH MÜCADELE ETTİKÇE BİZ DAHA MUTLU OLURUZ"

Hamza Hamzaoğlu, "Salih Dursun, 'Farklı alanlara çekilmesin diye hata yapmamaya özen gösterdim' diye açıklama yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de, şunları söyledi: "Salih'in bu açıklamayı yapma ihtiyacını hissetmesi hoş bir şey değil. Biz artık oyuncularımıza inanmalı ve güvenmeliyiz. Salih tabii ki bizim oyuncumuz ama şu anda Trabzonspor'a hizmet ediyor ve burada da en iyi şekilde hizmetini yapması gerekiyor. En iyi mücadeleyi ortaya koyması gerekiyor. O mücadele ettikçe biz daha çok mutlu oluruz. Bizim oyuncularımız ekmek yediği yere layığıyla hizmet ediyor diye. Salih'in bu açıklamayı yapmaya ihtiyaç duyması hoş bir şey değil."

"GERGİNLİK SADECE BİZDEN KAYNAKLANMADI"

Hamzaoğlu, "Burak Yılmaz'in kulübeyi yumruklaması, Chedjou'nun hareketi, Muslera'nın kaleyi terketmesi gibi, son haftalara girerken sinirlerin gerilmesi, sahada istenilenin yapılamamasının nedeni olabilir mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Sinirlerimizi geren başka unsurlar da vardı. Sadece bizden kaynaklanmadı bazı şeyler. Tabii ki hoş değil, sinirlerin ve ortamın gerilmesi. Ama sahadaki herkesin buna dikkat etmesi gerek. Bizim oyuncularımızın dikkat etmesi gerektiği gibi, rakip oyuncuların da etmesi gerekiyor. Muslera da çıktı ama Hakan da çıktı. Aurelien (Chedjou) de gerginlik yaptı ama Mehmet de yaptı. Bunları yapmamaları gerekiyor. Bizden kaynaklanmadı. Sanki sadece biz yapmışız gibi vurguluyorsunuz. Bunlar sahada kalacaktır. Saha dışına taşınmaz bunlar."

"KAYBETMEYİ DE BİLMEK LAZIM"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamzaoğlu, "Burak'ın golün ardından kulübeyi yumruklaması ve sarı kart görmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:

"Arkam dönük olduğu için Burak'ın neler yaptığını görmedim. Hakem kime geliyor diye de şaşırdım zaten. Onun için onu değerlendirmek biraz zor olacak benim için. Ama ortamın gergin olmasına dönecek olursak, hoş değil bu tür davranışlar. Kaybetmeyi de bilmek lazım. Sonuçta bu bir oyun. Yarışın içinde olmak aslolandır. Sonunda zaten birisi birinci olacak. Önemli olan yarışmak. Biz de bu yarışı hak ettiğimiz şekilde kazanmak istiyoruz. Herkesin olduğu gibi. Herkes de mücadele edecek. Önemli olan sahadaki bu mücadeleyi dışarı taşımamak. Yoksa futbol oynuyoruz sonuçta. Tabii ki zaman zaman sertlikler olacak, sinirlenecek oyuncular. Nabız 180 atıyor. Mücadele içinden çıkıyor oyuncu. Ama önemli olan onu orada bitirebilmek. Bu olayların da burada bittiğini düşünüyorum zaten. Bir mücadele yapıldı sahada ve Trabzonspor kazandı. Tebrik ediyorum Trabzonspor'u."

Hamzaoğlu, uzatma dakikalarında çıkan tartışmalar sırasında Mehmet Ekici ile sahada yaşadıkları diyalogla ilgili bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Normalde zaten olay bitmişti. Mehmet Ekici yerdeydi. Benim kenardan gördüğüm kadarıyla, televizyondan yeniden bakacağım, Chedjou'nun ayağı takıldı Mehmet Ekici'ye. Mehmet sanki basmış gibi. Bilmiyorum, bastı mı takıldı mı? Gördünüz mü siz? Takıldı, ben öyle gördüm. Ekici sanki basmış gibi bir daha kendini atıp, Chedjou'nun kart görmesini isteyince bunu kabul edemedim. Ne gerek var? Ayağına takılmış oyuncu. 'Ortalığı bu hale getirmenin anlamı yok' diye söyledim Mehmet Ekici'ye. Bu ortamın gerilmemesinde oyuncularımızın da önemli rolü var. Sahada oyunculardan başlar her şey. Oyuncular dikkatli olmak zorunda."

Haberin Devamı
YORUM YAZ