MENÜ

Hamza Hamzaoğlu: 30 dakikada fişi çekelim

Hamza hoca, Trabzonspor maçının planlarında son anda değişikliğe gitti. Hafta boyunca Yasin-Bruma ikilisiyle kanatları kullanmayı düşünen başarılı çalıştırıcı, son kararını Umut'tan yana kullandı. Tecrübeli futbolcu, sağ önde Burak'a yakın oynayacak. Solda Yasin, forvet arkasında Wesley var.

Hamza Hamzaoğlu: 30 dakikada fişi çekelim

Galatasaray’da Trabzonspor sınavının oyun planı belirlendi. Teknik patron Hamza Hamzaoğlu, hafta boyunca Bordo-Mavili ekibi Yasin ve Bruma’nın kanatlardan yapacağı bindirmelerle yıkmayı düşünüyordu. Ancak son anda plan değişikliğine giden Hamzaoğlu, Bruma’yı kesip, sağ önde Umut Bulut’a şans tanımaya karar verdi. Tecrübeli futbolcu, Burak Yılmaz’a yakın oynayarak ceza sahasını kalabalık tutacak. Yasin Öztekin yine solda, kendisine yakın oynayan Sneijder’le birlikte tehlike yaratmaya çalışacak. Orta sahanın merkezi ise beklendiği üzere Selçuk-Hamit ikilisine emanet olacak. Sakatlığı düzelen Melo ise skorun durumuna göre ikinci yarıda oyuna dahil olabilir. Goran Pandev de kulübede hamle oyuncusu olarak, Hamza hocadan görev bekleyecek.

Beraberlik ihtimali yok!

Hamza hocanın hafta boyunca dikkat ettiği unsurlardan biri de savunma hattıydı. Beklerde Sabri ile Telles’i oynatacak olan Hamzaoğlu, göbeği de Chedjou-Hakan Balta ikilisine emanet edecek. Defansta görev yapan oyuncularıyla sürekli olarak görüşen Hamza hoca, onlardan daha agresif olmalarını, daha dikkatli hareket etmelerini ve kademelere çok özen göstermelerini istedi. Başarılı çalıştırıcı, ilk 30 dakikada ön tarafta yapılacak baskıyla Trabzon’un direncini kırmayı ve savunmayı hataya zorlayarak gol bulmayı hedefliyor. Bu nedenle hücum hattını kalabalık tutan Hamza hoca, beraberlik ihtimalini aklından bile geçirmiyor.

Metin Karabaş

***
MİNİ YORUM [METİN KARABAŞ]

Tabloyu pozitife çevirdiler

Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırının ardından liglere mecburi ara verilmesinin Galatasaray’a olumlu ve olumsuz etkileri oldu. Aradan önceki son iki maçını kazanan ve zirvede yer alan Cim Bom için formda bir dönemdeyken verilen bu erteleme kararının takımın hızını kestiği söylenebilir. Diğer açıdan bakıldığı zaman ise açıkçası diğer takımların da sağladığı avantajı Galatasaray da kullandı. Melo, Burak, Sneijder, Semih ve Sabri gibi önemli oyuncularının sakatlıklarını atlatmaları Sarı-Kırmızılılar için bir artı oldu. Lige verilen ara her ne kadar Cim Bom için olumsuz başlasa da sakat oyuncuların takıma dönmesi ve takımın tekrar kenetlenmesi Hamzaoğlu’nun takımı için olumlu etkiler yarattı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ