MENÜ

Windows XP kullananlara müjde

Eğer Chrome kullanıyorsanız ve "sonsuza dek Windows XP" diyenlerdenseniz, size iyi bir haberimiz var

Windows XP kullananlara müjde

Windows XP, Microsoft'un desteğini kaybetmiş olsa da Google, XP'de Chrome kullananlar için bir süre daha güncelleme sunacağını söylemişti. Firmanın 2013'te yaptığı açıklamaya göre Chrome kullanıcıları, tarayıcıyı Windows XP'de Nisan 2015'e kadar kullanabilecekti.

Ancak dünya çapında Windows XP'yi kullananların sayısının halen yüksek olması, Google'ın verdiği son tarihi ileri taşımasına neden oldu. Google, yaptığı açıklamada Nisan 2015'e geldiğimizi, ancak bu vaadi uzattıklarını belirtti. Chrome mühendislik bölümünün başındaki Mark Larson, bir blog gönderisinde şu cümleyi sarf etti: "Windows XP'deki Chrome için 2015'in sonuna kadar normal güncellemeleri ve güvenlik yamaları sunmaya devam edeceğiz."

Yine de tüm bunlar, Google'ın Windows XP'yi kullanmaya devam etmenizi önerdiği anlamına gelmiyor. Larson, XP kullanan bilgisayarın zararlılara karşı tehlikede olduğunu ve bu durumun Chrome'da güvenli bir gezinti ortamı oluşturmayı çok zorlaştırdığını söylüyor. Bu nedenle Google, Windows XP kullananlara desteklenmekte olan, güvenli bir işletim sistemine geçiş yapmalarını öneriyor.

Bu arada Chrome'un XP desteği ortadan kalksa bile Firefox ve Opera'nın son sürümlerinin, sistem gereksinimlerinde Windows XP'ye yer vermeye devam ettiğini söylemekte fayda var.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Kaynak: CHIP Online

YORUM YAZ