MENÜ

Ömer Onan: Sıradan bir maç gibi

Maccabi Electra Tel Aviv serisine sıradan bir Euroleague maçı oynuyormuş gibi hazırlandıklarını belirten Fenerbahçe Ülker Menaceri, “Ekstra bir şeyler yapıp takımı baskı altına almak istemedik. Zaten oyuncular işin öneminin farkındaydı” dedi.

Ömer Onan: Sıradan bir maç gibi

Fenerbahçe Ülker, Maccabi Tel Aviv karşısında 2-0 öne geçerek tarihlerinde ilk kez Final-Four kapısına dayanırken, takımın eski kaptanı, yeni menaceri Ömer Onan, kazanılan iki zaferi FANATİK’e değerlendirdi. Henüz kazanılan birşey olmadığını dile getiren Ömer, “2-0 tabii ki avantaj. Ama 3 olmadan bitmiyor. Akıllı oynamamız gerekiyor. Üç olunca bittiğini herkesin idrak etmesi gerekiyor. Bu olana kadar da savaşacağız, elimizden geleni yapacağız. Maccabi, bizim gibi seyirci desteğini arkasına aldığı zaman daha agresif, daha hızlı oynayan, sayıya çabuk giden bir takım oluyor. Seriyi İsrail’de bitirmek için onları mümkün olduğunca ‘set’ oyununa zorlamamamız lazım. Ne kadar az hızlı hücum şansı verirsek, şansımız o kadar artar” dedi.

‘Taktiklerimizi çok iyi uyguladık’

İstanbul’daki maçlarda hazırladıkları taktikleri en iyi şekilde uyguladıklarını dile getiren Sarı-Lacivertli ekibin menaceri, “Sofo’yu hiç oyuna sokmadık. İlk maçta Kenan girene kadar Pargo, birebir adam eksiltmeleri çok iyi yaptı. Ama ikinci maça çok sert başladık. Savunmada yardımlaşarak, kolay sayı imkanı tanımadık. İlk periyotta 14 sayıda kaldılar. Yine aynı şekilde oynamamız lazım. Birebirlerini engellememiz lazım. Bizim takım olarak çok iyi hücumcularımız var. Hücumda sıkıntı yaşamıyoruz. Savunmada onları ne kadar iyi tutarsak, şansımız da o kadar artacak” ifadesini kullandı. Mental olarak da bu seriye ekstra bir anlam yüklemek istemediklerine değinen Ömer, “Ekstra şeyler bizi baskı altına alabilirdi. Normal bir Euroleague maçı gibi hazırlandık. Aynı kamp düzenini yaptık, aynı rutini uyguladık. Ekstra motivasyon, bazen takımı olumsuz etkileyebiliyor. 2 maçı kazandıktan sonra doğrusunu yaptığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘Birlikte oynamaktan keyif alıyorlar’

Yıllarca Sarı-Lacivertli formayı terleten, şimdi ise menacer olarak görev yapan Ömer, kenarda oturmanın kolay olmadığını ifade ederek şunları söyledi: Yıllarca oynamış, yeni bırakmış bir oyuncu olarak o coşkuyu yine her maç yaşıyoruz. Takımı böyle oynarken görünce çok mutlu oluyorum. Müthiş iş çıkarıyorlar. Müthiş özgüvenleri var. Çok güçlü bir coacha sahip oldukları için o özgüven daha da artıyor. Birbirleriyle oynamaktan keyif alan bir oyuncu topluluğuna menacerlik yapıyorum.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ