MENÜ

Kasımpaşa 1-5 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın gollerini Mustafa Pektemek (3'), Demba Ba (38') Motta ( 50'), Olcay Şahan (75') ve Sosa (86') kaydetti. Kasımpaş'nın tek golünü Tunay Torun (41') atarken Barış Başdaş ve Adem Büyük kırmızı kart gördü.

Kasımpaşa 1-5 Beşiktaş

Maça Beşiktaş adeta 1-0 önde başladı. Sağ kanatta Serdar Kurtuluş'a yapılan faulu Sosa arka direğe ortaladı. Sivok topu Mustafa'ya indirdi ve Mustafa Pektemek Siyah-Beyazlılar'ı 1-0 öne geçirdi.

35. dakikada sol kanatta topla buluşan Adem Büyük'ün ortasında Babel topa vurdu ancak genç kaleci Günay topu kurtardı.

Demba Ba suskunluğuna son verdi

38. dakikada Sosa'nın ara pasında tola buluşan Senegalli Demba Ba, kaleci İsakkson'u çalımlayarak fileleri havalandırdı ve takımını 2-0 öne geçirdi. Demba Ba'nın bu sezon Süper Lig'de attğı 16. gol oldu.

Bu golden 3 dakika sonra serbest vuruş kazanan Kasımpaşa'da Tunay'ın ortası kimseye değmedi ve direk kaleye yönelerek ağlarla buluştu: 1-2. İlk yarı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya konuk ekip Beşiktaş başladı. 50. dakikada sol kanatta topla buluşan Sosa olcay'a pas verdi, olcay da bekletmeden Motta'ya verdi ve şutunda top filelerle buluştu: 1-3

53. dakikada Sivok'un uzun pasında topla buluşan Demba Ba'ya arkadan faul yapan Barış Başdaş, direk kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Serbest vuruşu kullanan Sosa'nın vuruşu üstten auta çıktı.

Olcay farkı 3'e çıkardı

75. dakikada sol kanatta topla buluşan Mustafa Pektemek çalımlarla ceza sahasına girdi ve Olcay'a güzel bir pas çıkardı, topa gelişine çok güzel vuran Olcay, skoru 4-1 yaptı.

Golden sonra Kasımpaşa'da taraftarlara tarışan Adem Büyük hakem tarafından kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 86. dakikada Oğuzhan ile verkaç yapan Sosa'nın vuruşu filelerle buluşturdu ve skoru 5-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 5-1 galip ayrılarak maç fazlasıyla liderliğe oturdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ