MENÜ

Karabükspor 2-1 Gençlerbirliği

13 maçtır kazanamayan Kardemir Karabük, sonunda Gençlerbirliği'ne patladı. Başkent ekibi karşısında harika bir futbol ortaya koyan Kırmızı-Mavililer, kalan haftalar öncesi dosta düşmana karşı 'Ben daha buradayım' mesajı yolladı.

Karabükspor 2-1 Gençlerbirliği

Karabük’te özellikle ev sahibi için kader maçıydı. Kazanırsa lige tutunma adına umutlar artacaktı. Kısacası Karabükspor için beraberlik bile yetersizdi. Gençlerbirliği ise hafta içi 2-0 önde götürdüğü kupa maçında Bursaspor’a elenmenin moral bozukluğu ile geldi Karabük’e.

Tempoyu Karabük ayarladı

Maça Karabükspor hızlı başladı. 16’da Yılmaz Vural ile son haftalarda şans bulan Fatih Candan karambolde yerden bir vuruşla takımını öne taşıdı: 1-0. 25’te Mervan müthiş bir şut çıkardı ve Waterman’ın çabası yetmedi, top filelere gitti: 1-1. 42’de Petroviç’in pasında sol kanattan hareketlenen Halil İbrahim’in ortasında Landel kötü bir vuruşla takımı adına mutlak bir golü kaçırdı.

Ev sahibi fırtına gibiydi

İkinci yarıda sahada, baskılı bir Karabükspor ve bunu kırmaya çalışan Gençlerbirliği vardı. 64’te Erdem’in sağ kanattan yaptığı ortada top Ferhat Görgülü’nün eline çarptı. Yardımcısınabakan Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Ancak görüntüler pozisyonun ceza alanı dışında yaşandığını gösteriyordu. Atışı kullanan Furkan takımını 2-1 öne geçirdi. 90’da Traore yüzde yüz iki golü kaçırdı. Ardından Viola arkadaşına nazire yaptı ve karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruş yaptı. Karabükspor bu galibiyetle ligde kalma yolunda umutlarını gelecek haftalara taşıdı. 13 haftadır kazanamayan Karabükspor için bu galibiyet gerçekten altın değerinde. Gençlerbirliği puan alabileceği fırsatları değerlendiremedi ve evine boş döndü.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ