MENÜ

Dirk Kuyt, Sneijder'i de ardında bıraktı

121 maçta 61 defa skora katkı sağlayan F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, gol ortalamasıyla G.Saray forması giyen vatandaşı Sneijder'i de geçti.

Dirk Kuyt, Sneijder'i de ardında bıraktı

Sezon sonunda Feyenoord'a gideceğini açıklayan Dirk Kuyt, Mersin İY. maçında 45 dakikaya iki gol birden sığdırırken Fenerbahçe kariyerindeki gol sayısını 37'ye çıkardı.

Hollandalı yıldız, Türkiye'de sergilediği skor karnesiyle hem Wesley Sneijder'i hem de takım arkadaşı Pierre Webo'yu geride bıraktı. 121 maçta 61 defa skora katkı sağlayan 34 yaşındaki Hollandalı her 2 maçta bir skoru değiştirirken, Mersin maçı öncesinde Sneijder ve Webo'nun gerisinde bulunuyordu.

İLK SIRADA GEKAS VAR

Sneijder 94 maçta 32 gol, 11 asist ile Türkiye'de 43 gole etki ederken 0,46 maç başı skora katkı ortalamasına sahip. Webo ise 136 maçta attığı 54 golle 0.49'luk ortalamada.

İlk sırada 0.65'lik ortalamayla Akhisarlı Gekas yer alırken onu 0.57 ile Kasımpaşalı Scarione ve 0.52 ortalama ile Fenerbahçeli Sow takip ediyor.

VİTES YÜKSELTTİ

Fenerbahçe, devre arasının ardından sezonun ikinci bölümünde daha farklı bir görüntü çiziyor.

2. yarıda şu ana kadar 10 maça çıkan sarı-lacivertliler, 20 gol atarak maç başına 2 gol ortalaması yakaladı. Sezonun ilk bölümünde 20 maçta 1,5 gol ortalamasıyla oynamıştı.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ