MENÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bisiklet turuna katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salacak'ta "51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" tanıtım etkinlikleri kapsamında basın turuna katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bisiklet turuna katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salacak Sahili'nde, Kız Kulesi karşısında ve İstanbul Boğazı'nın Marmara'ya açıldığı noktada "51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" tanıtım etkinlikleri kapsamında basın turuna katıldı. Erdoğan, start noktasında ilk kalkışta zorlansa da daha sonra kendisi için Salcano tarafından özel olarak yapılan bisikletle ilerlemeye başladı. Erdoğan'a bürokratlar da eşlik ederken, korumalar da yanında koştu.

Lansmana; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Gençlik Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, İstanbul Gençlik Spor Müdürü İbrahim Koç ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alana gelirken tura katılan spor müdürleriyle bir anı fotoğrafı çektirdikten sonra, yaklaşık 800 mt kadar pedal bastı.

Salacak Sahili'ndeki bu tanıtım şöleninde cumhurbaşkanı virajı alırken bisikletini kaldırıma biraz hızlıca yanaştırınca, inmek zorunda kaldı. Daha sonra makam aracıyla finiş noktasına geldi. Burada yapılan ödül töreninden sonra bir konuşma yaptı ve özetle şunları söyledi:
"Bisiklet sporumuz henüz gelişmekte olan bir branş. Çok iyi olduğumuz söylenemez. Bu konuda gelişmekte olan ilimizin başında Konya geliyor. Bunu çoğaltmamız lazım. Antalya ve İstanbul gibi illerin bu spora olan ilgisini de biliyorum. Ama daha çok yol almalıyız. Bir diyeceğim de bisiklet üreticilerine ; fiyatların yüksek olması ilgiyi azaltıyor, onlardan ricam fiyatları düşürmeleri"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ödül töreni sırasında Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Mütüoğlu ile Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül ile ayak üstü bir konuşma yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün bindiği özel bisiklet de Salcano tarafından özel olarak üretilmişti.

Erdoğan, konuşmasına tamamlarken 3 Mayıs'ta İstanbul-İstanbul etabı ile bitecek yarışın finişinde de hazır bulunacağını ifade etti.

Bu yıl 51.'si düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 26 Nisan pazar günü Alanya'dan başlayarak 3 Mayıs pazar günü İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda sona erecek.

DHA

Mark Cavendish yeniden Türkiye'ye geliyor

Haberin Devamı
YORUM YAZ