MENÜ

Bursa kazanmaya geliyor

Fenerbahçe'yi yenip Avrupa potasında kalmak isteyen Timsah pazartesi günkü kritik maçta galibiyet hedefliyor. Yeşil-Beyazlılar'da bu mücadele öncesi tek eksik stoper Renato Civelli. Bu oyuncunun yerine Şamil'in görev yapması bekleniyor.

Bursa kazanmaya geliyor

Ziraat Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği’ni devirip yarı finalde Fenerbahçe’yle eşleşen Bursaspor’da gözler lige döndü. Yarı finaldeki rakibiyle pazartesi günü ligin kaderini belirleyecek bir maça çıkacak olan Yeşil-Beyazlılar’da teknik direktör Şenol Güneş bu maça büyük önem veriyor. Ligi Avrupa potasında bitirip UEFA’dan alınan 1 yıllık men cezasının silinmesini isteyen tecrübeli hoca bu nedenle oyuncularını galibiyet parolasıyla hazırlıyor ve sahada en verimli olacak 11’i çıkarmanın planlarını yapıyor. Güneş’in kafasındaki tek soru işareti ise savunmada. Zira takımın en önemli defans oyuncusu Renato Civelli sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Özel videolu hazırlık

Onun yerine ise Şamil Cinaz’ın görev yapması bekleniyor. Serdar Aziz-Şamil ikilisini defansın göbeğinde görevlendirecek olan Güneş, bu oyuncuları, yardımcılarının hazırladığı özel videolar eşliğinde bilgilendiriyor. Özellikle Gençlerbirliği maçında hatalar yapan Şamil’e uyarılarda bulunuyor.

Fernandao, Alves’i bekliyor

Bursaspor’un, Fenerbahçe karşısındaki en önemli kozu kuşkusuz ki sezona damga vuran forveti Jose Fernandao. Süper Lig’de 17 kez fileleri havalandıran ve krallık yarışında tek başına zirvede yer alan Brezilyalı santrfor, FANATİK’e verdiği röportajda en merak ettiği stoperin Bruno Alves olduğunu söylemişti. Geçen sezonun devre arasından bu yana formasını giydiği Bursaspor’da, Fenerbahçe’ye karşı 1 kez rakip olan ve gol atmayı başaramayan Fernandao, pazartesi günü Alves’e karşı oynama deneyimini de yaşayacak. Fernandao’nun son idmanlarda takımın en hırslı isimlerinden biri olduğu belirtliyor.

Ozan’da sorun yok

Ortaya koyduğu mücadeleci futbolla Gençlerbirliği zaferinin başmimarlarından biri olan Ozan Tufan karşılaşmada ufak bir adale sakatlığı yaşamıştı. Ertesi gün tetkikleri yapılan genç yıldız adayının herhangi bir sorunu olmadığı belirtildi. Adale ağrıları nedeniyle hafif tempoda çalışan Ozan, Fenerbahçe’ye karşı sahada olabilecek. Zaman zaman savunmanın sağında görev yapan başarılı oyuncunun bu maçta orta alanda Belluschi’yle birlikte oynaması bekleniyor.

Scoutlar Bursa’yı izleyecek

Ekonomik yönden sıkıntılı bir dönem geirmesine rağmen Şenol Güneş idaresinde çok başarılı bir sezon geçiren Bursaspor’da birçok oyuncu da performansıyla ön plana çıktı. Başta gol kralı Fernandao olmak üzere, Ozan Tufan, Volkan Şen, Serdar Aziz, Şener Özbayraklı, kaleci Harun ve Enes Ünal gibi isimler için kulübe teklif yağmaya başladı. Avrupa’da birçok takımın oyuncu izleme komitelerinin Bursaspor’un milli oyuncularını bu karşılaşmada takipedecekleri de gelen haberler arasında.

Timsah’ın hasreti 1883 gün

Fenerbahçe’yi en son 22 Şubat 2010 tarihinde yenen Bursaspor, pazartesi günü oynanacak maçta 1883 günlük galibiyet hasretine son vermek istiyor. Yeşil-Beyazlılar rakibi karşısında en son şampiyon olduğu yıl 2-0 geriye düştüğü maçta Ozan İpek (2) ve Batalla’nın golleriyle 3-2 galip gelmişti. Daha sonra oynanan 9 lig karşılaşmasında Fenerbahçe 5 galibiyet alırken, 4 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım kupada da 3 kez karşılaştı, bu maçlar da Sarı-Lacivertliler’in üstünlüğüyle sonuçlandı.

***
MİNİ YORUM [TUNÇ KAYACI]

Savunmaya dikkat!

İki ekip ligde ve kupada üst üste kozlarını paylaşacak. Pazartesi gecesi İstanbul’da Fenerbahçe’yi ofansif anlamda zor bir rakip bekliyor. Ancak Bursaspor’un son Gençlerbirliği kupa maçında savunması kötü sinyaller verdi ve Civelli’yi çok aradılar. Şenol hoca orta alanı Fenerbahçe karşısında ‘daha savunmayı düşünür’ oynatmalı, naçizane fikrim. Başkent’te tur maçıydı ve gol atması lazımdı, risk aldı, çok pozisyon verdi. Fenerbahçe bunları affetmez, ‘dikkat’ diyorum. Timsah gerekli önlemleri alırsa ve puanla dönerse şaşırmam.

Haberin Devamı
YORUM YAZ