MENÜ

Balotelli'ye 4 bin ırkçı mesaj!

Irkçılıkla mücadelede ön saflarda yer alan bir kuruluş, Liverpool'lu Mario Balotelli'nin sosyal medya yoluyla 4 binden fazla ırkçı mesaja hedef olduğunu açıkladı. Irkçı mesajlardan bir diğer Liverpool'lu Daniel Sturridge ve Arsenal'li Dany Welbeck de nasibini aldı.

Balotelli'ye 4 bin ırkçı mesaj!

Irkçılıkla mücadele eden Kick it out adlı kuruluş, sosyal medya yoluyla Premier Lig'de forma giyen siyahi oyunculara yönelik ırkçı tacizin hangi boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi.

Araştırmaya göre ırkçılıktan en fazla madur olan oyuncu Liverpool’lu Mario Balotelli.

Balotelli’ye sosyal medya aracılığıyla 8 binden fazla hakaret mesajı atıldı. Bu mesajlardan 4 bini ırkçı nitelik taşıyordu. İtalyan oyuncu en ağır saldırıya eski takımı Manchester City'nin Manchester United deplasmanında oynadığı maç sırasında uğradı.

City'nin maçın başında öne geçmesinin ardından eski arkadaşlarını destekleyen bir tweet atan Balotelli, ırkçı hakaretlerle karşı karşıya geldi. Kimi siyahi oyuncuya; "Muz ye" kimi de; "Ebola'ya yakalan" diye mesaj attı.

Araştırmaya göre bir diğer Liverpool’lu Daniel Sturridge 1600, Arsenal’li Dany Welbeck ise 1700 ırkçı mesaja maruz kaldı. (NTV Spor)

Haberin Devamı
YORUM YAZ