MENÜ

Trabzonspor'da 11 milyon liralık kayıp

Bu sezon yaptığı transferler ile şampiyonluk yarışı içinde olmayı beklerken Avrupa kupalarına katılma hedefini de riske sokan Trabzonspor, ekonomik olarak da maddi kayıp yaşıyor.

Trabzonspor'da 11 milyon liralık kayıp

Bordo mavili kulübün sadece TFF'nin verdiği primden kaybı, sezon başından bu yana 11 milyon lira oldu.

Yaptığı transferlerin karşılığında sahada alamayan bordo-mavililer, puan kaybının yanında maddi kayıpta yaşıyor. Trabzonspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) galibiyet ve beraberlikte takımlara verdiği primler baz alındığında da çok büyük maddi kayıp yaşadı. Ligde oynadığı 26 maçta 11 galibiyet ve 10 beraberlik alan bordo mavililer, 5 kez de sahadan boynu bükük ayrıldı.

11 MİLYON LİRA KAYBETTİ

TFF'nin galibiyet ve beraberliklerde takımlara verdiği 1 milyon lira ve 500 bin liralık ücretler baz alındığında Trabzonspor, söz konusu maçlara göre elde ettiği 11 galibiyet ve 10 beraberlik sonrası 16 milyon liralık maddi kazancı kasasına koydu. Bordo-mavili ekibin kaybı ise elde edilen beraberlikler ve 5 yenilgi sonrasında ise 11 milyon lirayı buldu.

Trabzonspor taraftarlarının yaptıkları çirkin sloganların yanı sıra yöneticilerin ise yaptıkları açıklamalardan dolayı TFF, bordo-mavili kulübün kasasında ise 500 bin TL'yi aşan bir kesintiye gitti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ