MENÜ

Timsah Arena'nın dranajı için kepçe vuruldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve tüm geliri Bursaspor'a devredilen Timsah Arena'da çalışmalar son hızla devam ediyor.

Timsah Arena'nın dranajı için kepçe vuruldu

Yeni futbol sezonuna yetiştirilmesi için yüzlerce işçi sabahın erken saatlerinde hem ince işçilik, hem de Timsah başının konulacağı bölüm için çalışmalarını sürdürüyor.

Çatıdaki yağmur oluklarını tamamlaması ardından Timsah Arena'nın dranajı için ilk kepçe atıldı. Gintaş firması yetkilileri hava şartlarının uygun gitmesi halinde dranaj çalışmalarının 20 günde tamamlanacağını açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe çalışmalarla ilgili olarak, "Yağmur olukları için zeminde bulunan vinçlerin çıkmasıyla birlikte bugünden itibaren dranaj çalışmaları için ilk kepçe vuruldu. Hava şartları uygun gitmesi halinde 20 gün içerisinde dranajı tamamlamak istiyoruz" dedi.

Yerden ısıtmalı olacak

Dranaj çalışmasının tamamlanması ardından yapılacak çalışmalarla ilgili konuşan Başkan Altepe, "Dranajın bitmesi ardından zeminin yerden ısıtma sistemi ile birlikte otomatik sulama tesisatları döşenecek. Ardından Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'nde özel olarak hazırlanan çimlerin buraya montajı yapılacak. Her gün 200'e yakın işçi ince işçilik ve diğer işlerle ilgili çalışmalar yapıyor" diyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Işıklandırma başladı

"45 bin seyirci kapasiteli stadımızın en iyi şekilde yapılması için Belediye olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Çatıdaki kedi yolları üzerine ses sisteminin montajı yapıldı. Aydınlatma sistemi ile çalışmalarda devam ediyor. Lodosta parçalanan iki beyaz renkli çatı kaplama malzemesi gümrükte takılmıştı. Sorunları çözüldü ve Bursa'ya geldi. Sanıyorum bugün veya yarın buraların da montajı yapılacak. VIP ve basın tribünü için düşünülen özel koltuklar Bursa'ya geldi. Ekipler geceli gündüzlü montaj işlemlerine başladılar. Önce, çeliklerinin zemine montajı başladı. Mayıs ayına kadar tüm koltukların tamamlanmasını bekliyoruz. Bunun için de hummalı bir çalışma yapılıyor. Yeni sezon öncesinde tüm eksikleri bitirmeyi planlıyoruz. Bilindiği gibi stadı gösterecek olan yeşil kaplama hava sıcaklığının beklenen düzeyde olmaması nedeniyle istenilen düzeye gelmedi. 96 aks parçası var. Dün yaptığımız görüşmelerden sonra çatıyı yüklenen firma kaplama işini yapan ekip sayısını arttıracak. Sanıyorum koca çatıda nokta gibi görünün bölüm, kısa sürede dışarıdan da gözlemlenecek. Çevre düzenlemesi ve stadın ince işçilikleri yüklenici GİNTAŞ firması tarafından yapımı devam ediyor. Ulaşım köprüleri ve yollarının ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan firma şantiyesini kurdu. Köprü inşaatlarına da mayıs ayı girmeden başlatmak istiyoruz. Hava şartlarının da uygun duruma gelmesi imalatlarda hızlanmaya neden olacaktır."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ