MENÜ

Fenerbahçe 4-1 Mersin İdman Yurdu

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, evinde Mersin İdman Yurdu'yla karşılaştı. Sarı-Lacivertliler, deplasmanda 2-1 yendiği rakibini İstanbul'da 4-1'lik skorla devirdi ve yarı finale yükseldi. Kanarya, son 4'te Bursaspor'la kapışacak.

Fenerbahçe 4-1 Mersin İdman Yurdu

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe, sahasında Mersin İdman Yurdu'nu misafir etti. Sarı-Lacivertliler, deplasmanda 2-1 yendiği rakibini İstanbul'da 4-1'lik skorla devirdi ve yarı finale yükseldi. Kanarya, son 4'teki rakibi Bursaspor oldu.

Şükrü Saracoğlu Stadı
'nın ev sahipliği yaptığı müsabakada Sarı-Lacivertli ekibin teknik patronu İsmail Kartal, 18 kişilik kadroda Diego Ribas'a yer vermedi. Brezilyalı futbolcu, geçtiğimiz günlerde parasını alamadığı gerekçesiyle kulübe ihtar çekmişti. Fenerbahçe, Sürmene'de uğradığı silahlı saldırı sonrası ilk mücadelesine çıktı. Kanarya, deplasmanda oynadığı ilk karşılaşmayı 2-1 galip noktalamıştı.

Kuyt perdeyi açtı


Kadıköy'deki karşılaşmada hakem Mustafa İlker Coşkun ilk düdüğü çaldı, heyecan başladı. Fenerbahçe, maçın 6. dakikasında Dirk Kuyt'ın kaydettiği golle öne geçti. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Caner Erkin kullandı. Bekir İrtegün topu kafayla arka direğe doğru indirdi. O bölgede Hollandalı futbolcu gelişine sağ ayağı ile çektiği şutla fileleri havalandırdı: 1-0.

Penaltı ve kırmızı kart!


Mücadelenin 30. dakikasında Efe Özarslan, ceza sahasının hemen dışında Moussa Sow'u yere düşürdü. Hakem Mustafa İlker Coşkun, Efe'ye kırmızı kart gösterdi ve Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi. Bu pozisyon büyük tartışma yaratırken, Mersinliler hakeme sert tepki gösterdi. Beyaz noktaya gelen Kuyt, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-0. İlk devre bu skorla noktalandı.

Hasan Ali'den harika gol


Sarı-Lacivertli ekip, ikinci yarıya etkili bir başlangıç yaptı. Dakika 49'da Emmanuel Emenike'nin yerden pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Hasan Ali Kaldırım, gelişine sol ayağı ile çektiği sert şutla farkı üçe çıkardı: 3-0.

Rakip Bursaspor


Art arda ataklarını sürdüren Fenerbahçe, maçın 61. dakikasında Caner Erkin ile skoru 4-0 yaptı. Mersin İdman Yurdu, 71'de Futacs ile gol buldu ve skoru 4-1'e getirdi. Maçı 4-1 galip tamamlayan Sarı-Lacivertliler, yarı finalde Bursaspor ile eşleşti.

Türkiye Kupası'nda yarı final ilk maçları 28-29-30 Nisan tarihlerinde, rövanş müsabakaları ise 19-20-21 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ