MENÜ

Manisaspor 1-1 Galatasaray

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında 4-0 yendiği Manisaspor ile rövanş maçında 1-1 berabere kalan Galatasaray kupada yarı finale yükseldi.

Manisaspor 1-1 Galatasaray

Ziraat Türkiye Kupası maçında Manisaspor ile karşı karşıya gelen Galatasaray maçın henüz 50. saniyesinden Yekta Kurtuluş'un attığı golle 1-0 öne geçti. Sol kanattan kullanılan taç atışı ile son çizgide topla buluşan Goran Pandev rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve penaltı noktası sol çaprazına hareketlenen Yekta'yı gördü. Topla buluşan Yekta yerden tek vuruş ile topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

6. dakikada sağ kanattan topla hızlı çıkan Aydın ara pasını ceza sahası sağ çaprazına hareketlenen Pandev'e gönderdi. Pandev kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vurmuyor ve topu arkasına çekerek ceza sahasına yay üzerinden giren Yekta'yı gördü Yekta bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak savunma son anda bu topa müdahale etti.


15. dakikada oyun top kayıpları ile devam ediyor. İki ekip futbolcuları da topu korumakta zorluk çekiyor.

22. dakikada Ceza yayı sağ çaprazına hareketlenen Oğuzhan Kayar uzak mesafeden çok sert vurdu ancak kaleci Sinan Bolat sağ köşeye uzanıyor ve bu topu son anda çıkarttı.

30. dakikada Ceza sahası sol tarafında topla buluşan Olcan pasını altıpas sol çaprazındaki arkadaşı Goran Pandev'e gönderdi. Pandev rakibini geçer geçmez yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Umut Kaya gole izin vermedi.

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

55. dakikada ceza sahası sol çaprazına hareketlenen Emre Çolak ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Yekta kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gitti.

69. dakikada aağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ceza sahasına girer girmez ortasını arka direğe doğru gönderdi. Gelen topa yükselen Olcan Adın kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gitti.

70. dakikada savunma arasına atılan pasa hareketlenen İsmail Köse kaleci ile karşı karışaya pozisyonda yerden vuruşunu yaptı. Kaleci Sinan'dan seken top savunmada Koray'a çarparak kale çizgisine doğru yöneldi. Sinan geriye doğru koşarak uzanıyor ve bu topu çizgi üzerinde kontrol etti.

Manisaspor beraberliği yakaladı

Maçın 76. dakikasında ev sahibi ekip Manisaspor, Hakan Turan'ın attığı golle Galatasaray karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı. Ceza yayı gerisinde topla buluşan Hakan Turan çok uzak mesafeden yerden vuruşunu yaptı. Önünde son anda seken top kaleci Sinan'ı yanıltıyor ve filelerle buluştu.

Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray ilk maçta 4-0 yendiği Manisaspor ile 1-1 berabere kalmasına rağmen Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi.


Galatasaray'ın yarı finaldeki rakibi kim?

Haberin Devamı
YORUM YAZ