MENÜ

Yeni Malatya'da yer sarı gök kırmızı

Bir zamanların efsane takımı Malatyaspor değil belki ama Malatya'nın profesyonel ligdeki tek takımı olan Yeni Malatyaspor PTT 1.Lig'de mücadele etmeye oldukça yakın.

Yeni Malatya'da yer sarı gök kırmızı

Süper Lig’de mücadele ettiği sezonlarda güçlü takımların korkulu rüyası olmayı başaran Malatyaspor’un şimdilerde esamesi okunmazken, Malatya’nın profesyonel liglerdeki temsilcisi Yeni Malatyaspor oynadığı son maçta Körfez İskenderunspor’u 2-1 mağlup edince, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluk için büyük avantaj elde etti. Futbol denilince Türkiye’de akla gelen birkaç büyük camialardan biri olan Malatya şu günlerde asılan Sarı-Kırmızılı bayraklarla adeta cıvıl cıvıl oldu.
Sorun yok, geri sayım başladı

Zira şehrin Spor Toto 2.Lig’deki temsilcisi Yeni Malatyaspor adım adım şampiyonluğa koşuyor. Doğunun kaplanları 2.Lig Beyaz Grup’ta bitime 3 hafta kala en yakın takipçisi Pendikspor’un 1 puan farkla önünde lider. Takımlarının mutlu sona ulaşacağına inanan Malatyalılar, 2 hafta önce oynanan Pendik maçında yaşananlardan dolayı verilen seyircisiz oynama cezasını da hiç sorun etmiyor. Şampiyonluk için gün sayan sarı-kırmızılı taraftarlar şimdiden şampiyonluk hazırlıklarına başlamış durumda.

Tur şehirde atılacak

Yeni Malatya yönetiminin kalan son iki iç saha maçının televizyondan yayınına izin vermesinin ardından şampiyonluk turu için şehrin belli yerlerine dev ekranlar kurmak için hazırlıklara başlayan taraftarlar; "Federasyon sahamızda şampiyonluk turu atmamıza izin vermiyor, biz de şehirde tur atarız" diyerek takımlarının şampiyon olacaklarına kesin gözle bakıyorlar. Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta kalan son 3 maçta rakibinin de alacağı sonuçlara göre olası erken şampiyonluk ilanı için nefeslerin tutulduğu şehirde, bu başarı aynı zamanda 2005-2006 sezonunda başlayan ve sonrasında ardı ardına gelen başarısız süreçlerin de bitmesi anlamına gelecek.
İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ