MENÜ

Gençlerbirliği 2-3 Bursaspor

1-1'in rövanşında Gençlerbirliği, Bursa'ya karşı 2-0 öne geçti. Ev sahibi 45'te 10 kişi kalınca, uyuyan Timsah dirildi. Volkan Şen iki golle skoru dengelerken, kral Fernandao turu tescil etti. Yeşil-Beyazlılar, son 4 sezonda 3. kez yarı finale yükseldi.

Gençlerbirliği 2-3 Bursaspor

Başkent’te, Bursa’daki 1-1’in rövanşında ilk yarıda daha akıllı, fırsatçı olan ve bunları daha iyi değerlendiren bir Gençlerbirliği vardı. Süper Lig’in iki formda golcüsü El Kabir ve Fernandao’nun performansları
takımlarının kaderini belirleyecekti. 7. dakikada Belluschi’nin şutu yan direkten geri geldi. 14’te ise evsahibi öne geçti. Kornerden gelen topa El Kabir kafa ile dokundu, Petrovic tamamladı: 1-0. 38’de
İrfan Can’ın pasında yine Bursa savunmasının arkasına sarkan El Kabir bu defa affetmedi ve aşırtma bir vuruşla farkı 2’ye çıkardı. 45 artıda sarı kartı olan Uğur, Şener’e yaptığı faulle ikinci sarıdan kırmızı gördü. Belki karar ağırdı, ancak Uğur sarı kartlı oyuncu olarak böyle gereksiz faul yapmamalı. İkinci yarı fırtına gibi bir Bursaspor vardı sahada. Rakibin 10 kişi kalmasından iyi yararlandı Timsahlar. 59’da sağ kanattan gelen topa Volkan nefis bir tek vuruşla Gençlerbirliği ağlarını havalandırdı: 1-2.

Gençler kendini yaktı

73’te Bakambu’nun asistinde Volkan Şen boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı: 2-2. 90 artıda Sedat kırmızıyla oyun dışı kaldı. Ardından kaleci Ferhat topu kaptırdı ve Fernandao turu ilan etti: 2-3. Gençlerbirliği 11 kişi kalsaydı Bursa’nın maçı 2-0’dan çevirmesi zordu. Kendi düşen ağlamaz. Bu arada Şenol hoca, Fenerbahçe maçı öncesi savunma zaaflarını iyi analiz etmeli. İlk yarıda soru işaretleri vardı.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ