MENÜ

Buca'da Eriş iddialı geldi

Futbolcu olarak 20 yıl önce formasını terletip kaptanlığını yaptığı Bucaspor'a 20 yıl sonra teknik direktör olarak dönen Levent Eriş, ayağının tozuyla iddialı açıklamalar yaptı: "Son 7 haftada kelimenin tam anlamıyla kurtuluş savaşı vereceğiz."

Buca'da Eriş iddialı geldi

PTT 1. Lig'de sezon sonu yaklaşırken ateş hattında bulunan Bucaspor'un yeni teknik direktörü Levent Eriş, geleceğe dair umutlu konuştu. Yaptığı açıklamalarla Sarı-Lacivertli camianın yüreğini su serpen deneyimli teknik adam, "Bizim için lig şimdi başlıyor. 7 haftalık bu zorlu bir mücadeleye gireceğiz. 21 puanın tümüne talibim. Geçmiş, geçmişte kaldı. Hep birlikte yeni bir sayfa açıyoruz. Futbolcunun ismi, yaşı, şöhreti önemli değil. Sahaya yüreğini koyan, terini son damlasına kadar akıtan forma giyer. Bu takımı düşürmeyeceğiz" dedi.

'İzmir'e bir acı daha yaşatmayız'

Takımına bugün ilk antrenmanını yaptıran Levent Eriş, ligde kalma yarışında 2008-09 sezonunda şampiyon yapıp Süper Lig’e çıkardığı Manisaspor ve sezon başında görev yaptığı Adanaspor’un yanı sıra Denizlispor ve Elazığspor’la çekişeceklerini hatırlatırken şunları söyledi: "Bucaspor İzmir futbolunun lokomotif kulüplerinden biri. Önce 1.Lig’de varlığını sürdürmesi, sonra bir üst lige çıkması için çaba harcayacağız. İzmir’e bir düşme acısı daha yaşatmak istemiyoruz. Öncelikle futbolculara güven aşılayıp gerçek kapasitelerini kullanmalarını sağlayacağız. Bunu yaparsak, arkası da gelir."

4 sezon sonra tarih tekerrür etti


Bitime 7 maç kala Eriş’i takımın başına getiren yönetim, 4 yıl sonra ilk kez bir sezonda 3 farklı teknik adamla çalışma yoluna gitti. En son 2010-11’de Süper Lig’de yer aldığı dönemde sezona Bülent Uygun’la başlayıp, yola Samet Ayababa ile devam eden Bucaspor, Sait Karafırtınalar’la da maratonu bitirdi. Küme düşme korkusu yaşadığı bu sezona da Karafırtınalar’la start veren Bucaspor, takımın başına 2. devre Mustafa Bahadır’ı dümene geçirmişti. Ancak Bahadır’la da çıkış yakalayamayan Ege temsilcisi, lige tutunma umudunu Eriş’e bağladı.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ