MENÜ

Aatif: Sergen hoca iyi ki futbol oynamıyor!

Yiğido'nun yıldızı ve Süper Lig'in son kralı Aatif, FANATİK'e konuştu, röportajının başlığını bile verdi: Kral döndü!

Aatif: Sergen hoca iyi ki futbol oynamıyor!

Süper Lig'de geçen sezonu gol kralı olarak tamamlamayı başaran Sivasspor’un yıldızı Aatif Chahechouhe, son dönemde yükselen performansını, takımın son durumunu FANATİK’le paylaştı. Yıldız futbolcu, Roberto Carlos’un gidişinden sonra göreve gelen Sergen Yalçın hakkındaki düşüncelerini de anlattı.

Son lig maçında Eskişehirspor’a 2 gol birden atan Faslı yıldız, konuşmasının başında ise röportajın başlığını esprili bir ifadeyle verdi ve “Kral döndü” dedi.

Şimdi söz Aatif’te; “Ligde 11 gole ulaştım. ‘Kral geri döndü’ diyebilirim. Çünkü sezon başından beri insanlar benim kötü bir performans sergilediğimi düşünüyordu. Ancak kalitemin ve sahada yapabileceklerimin hep farkındayım. Tekrar golleri atacağımı biliyordum. Umarım krallık yarışını ilk 5 içerisinde bitiririm. Hedefim 15 golü bulmak. Elbette daha fazlasını atarsam, harika olur.”

‘Tacımı Demba Ba alsın!’


“Krallık yarışı çok çekişmeli geçiyor. Demba Ba (15 gol), Fernandao (17 gol) ve Cardozo (15 gol) çok kaliteli futbolcular. Ayrıca bu üçlünün arkasında, sakatlığı sebebiyle son maçları kaçıran Burak Yılmaz da (14 gol) var. Bunların içinde kimin kral olmasını isterim diye sorarsanız, cevabım elbette Demba Ba olur. Ba benim çok iyi arkadaşım. Hem kaliteli bir oyuncu hem de çok sağlam bir karaktere sahip. Tacımı ona verebilirim (Gülerek). Benim performansım hep aynı. Tek fark; sezonun ilk bölümünde fazla gol atamıyordum, şimdi ise durum daha iyi. Aslında her şey takımın form durumuna bağlı. Takım kötü olduğu zaman nasıl gol atabilirsiniz ki?”

‘Ben forvet değilim’


“Şimdi iyi durumdayız ve yine söylediğim gibi, forvet olmamama rağmen, kanat oyuncusu olarak gol fırsatlarını daha iyi değerlendiriyorum. Cicinho ve birçok oyuncu yeniden formunun zirvesinde. Oyun anlamında, geçen sezonki Sivas’ın seviyesine geldik. 12. sıradayız ve tehlikeyi üzerimizden attık diyebiliriz. Takım olarak bu sezonki en önemli hedefimiz, Türkiye Kupası’nı kazanmak. Kayseri ile ilk maçımızda deplasmanda 1-1 berabere kaldık. Sahamızdaki mücadeleden zaferle ayrılıp, yarı finale çıkmak istiyoruz. Eğer kupayı kazanırsak, Avrupa Ligi’nde mücadele etme şansını yakalayacağız. Takım olarak bunun farkındayız ve bu kupada, maksimum performans sergilememiz gerekiyor.”

'Sergen hoca iyi ki futbol oynamıyor!'


“Yaklaşık 3 sezondur Türkiye’deyim. Rıza Çalımbay, Roberto Carlos ve şimdi de Sergen Yalçın’la çalışıyorum. Carlos gittikten sonra Sergen hocayla birlikte radikal bir değişiklik yaşamadık. Carlos döneminde de iyi çalışıyorduk. Kendisi hem işini yapıyor hem de ciddiyeti elden bırakmıyordu. Takım çok iyiydi. Ancak ne zaman kaybetmeye başladık, o zaman insanlar, ‘Takımda disiplin yok’ demeye başladı. "

"Bu, haksız bir eleştiriydi. O zaman Brezilya stili vardı, şimdi Türk stili var. Yalçın’ın, aynı dili konuştuğu için Türk oyuncularla daha iyi bir iletişim kurma şansı bulunuyor. Carlos’a göre daha az şaka yapıyor, daha az konuşuyor ama, sonuçta herkesin bir çalışma stili var. İbrahim Akın bana, ‘Sergen hoca idmanlarda komiktir ve şakacıdır’ demişti. Öyle olmadı. Çünkü takıma geldiğinde iyi değildik. Elbette tedbirler aldı ve disiplini artırdı.”

‘10 numarayı benden alırdı...’

“Yani şaka yapacak zaman yoktu. Umarım başarılı olur. Kendisinin oyunculuk kariyeri ve yaptıkları ortada. Çok teknik. Bizimle 2-3 idman maçında beraber oynadı. Sol ayağı inanılmaz. Nereye istiyorsa topu oraya atıyor. Eğer hocamız hâlâ futbol oynuyor olsa ve bizim takımımızda forma giyseydi, daha çok gol atardım. 10 numara pozisyonumu da elimden alırdı, ben de asıl yerim olan hep sol kanatta oynardım.”

‘Tepki koyuldu, şimdi ise sorun çözülmeli’


Fenerbahçe’ye yapılan saldırıyı herkes gibi ben de kınıyorum. Futbolcu arkadaşlarıma ve Fenerbahçe camiasına büyük geçmiş olsun. Trajik bir olay. Kimin yaptığı henüz bilinmiyor ama bunu, bir Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetine döndürmemek gerek. Bazı yorumlarda, bunu Trabzonspor’a yüklemeye çalışanları gördüm. Bir camiayı suçlu ilan etmek çok yanlış. "

"Umarım bunu yapanlar en kısa zamanda adalet önünde cezalarını çeker ve olay aydınlanır. Fenerbahçe otobüsünün o halini gördüğümde çok üzüldüm. Futbolcular büyük bir şok yaşadı. Ölebilirlerdi! Lige 1 hafta verilmesi yeterli. Tepki koyuldu ve şimdi biz futbolumuzu tekrar oynamaya başlarken, yetkililerin de bu oyunun içindeki sorunları çözmek adına bir şeyler yapması gerekiyor.”

‘Favori söylemek çok zor’

“Türkiye Ligi, bu sezon daha güçlü. Şampiyonluk için 3 takım yarışıyor ama diğer ekipler de güç olarak gayet iyi. Trabzon başta olmak üzere Bursa, Başakşehir gibi takımlar üst düzeydeler. Her maç çekişmeli. Şampiyonluk favorim yok. Beşiktaş lige iyi başladı ama, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin arkasında. Her an her şey değişebilir.”

‘Batuhan daha zeki olursa...’


“Geçen sezona göre daha geniş bir kadroya sahibiz. Önemli oyuncularımız var. Özellikle Batuhan’ın performansı dikkat çekici. Farklı bir oyuncu ama kalitesi yüksek. Herkes onun problemli olduğunu düşünüyor. Boyu ve fiziği gayet iyi. Yetenekleri de üst düzeyde. Bunları daha zeki şekilde kullanırsa, daha büyük işler başarır.”

Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ