MENÜ

Yılmaz Vural: 8'de 8 yapabiliriz

Kardemir Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, son 8 haftaya girilirken ligde kalma güçleri olduğunu belirtti.

Yılmaz Vural: 8'de 8 yapabiliriz

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, son 8 haftaya girilirken ligde kalma güçleri olduğunu belirterek, "24 puan duruyor. Alın 42 puan. Ligde 42 puanla düşmüş Malatyaspor ve Bursaspor haricinde bir takım yok" dedi.

Kardemir Karabükspor, hafta sonu sahasında oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına 1 günlük izinin ardından kendi tesislerinde başladı.

Antrenman öncesi kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Vural, sıralamada üzerlerinde bulunan takımların bu hafta kaybettikleri, kendilerinin de Gençlerbirliği maçını kazanmaları halinde ligde kalmak adına bir takım hesaplar yapabilecekleri bir hafta yaşayacaklarını söyledi.

Taraftarlarının stadı doldurarak takımlarına maç sonuna kadar destek vermelerini isteyen Vural, "Kazanırsak ligde kalmamızın mümkün olduğu bir maç oynayacağız. Kimseye umut tacirliği yapmıyoruz. Geldiğim günden bu yana bu takım ligde kalacak potansiyeli vardır diye konuşuyoruz. Bu takımın geri kalan maçlarının hepsini kazanması mümkün. Hiç kimsenin kimseden üstün bir tarafı yok. Bugüne kadar olan şartlar hep aleyhimize oldu, yarın lehimize olabilir. Yarına umutla bakmak hayalcilik olmasa gerek. 24 puan duruyor. Alın 42 puan. Ligde 42 puanla düşmüş Malatyaspor ve Bursaspor haricinde bir takım yok. Ama bu puanla düşmezsiniz. Alın düşmeyin. Ligde kalma gücümüz var. Çok şiddetle söylüyorum bundan hiç vazgeçmiyoruz. Bu takım ligde kalacaktır, iddiamız devam ediyor. Bu, matematiksel olarak devam ettiği sürece de kimse gardımızın düşmesini sağlayamaz" şeklinde konuştu.

Çevrede Kardemir Karabükspor'un düştüğünü kabullenenler olduğuna dikkat çeken Vural, "Bunu sakın uzatmayalım. Gelin tribünleri dolduralım. Gençlerbirliği'ne taraftar baskısını hissettirelim. Ondan sonra ne olacağını görelim. Teslim olmak yok. İnşallah başaracağız. Umudumuzu ben ve oyuncularım şiddetle yaşıyoruz. Ligde kaldığımız takdirde tadına doyulmaz bir başarı olur. Bunun hayaliyle her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bu gerçekleşmeyecek bir hayal değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takım kaptanlarıyla yaptığı toplantıya Kardemir Karabükspor adına takım kaptanı Erdem Özgenç'in katıldığına vurgu yapan Vural, profesyonel futbolun düzelmesinin, futbolun asıl önemli aktörlerinin düzelmesiyle mümkün olacağına işaret etti.

30 yıldır Türkiye Ligi'nde çalıştığını ve daha zamanında hiç para alamadığını belirten Vural, "Türkiye Ligi, kulüplere 35-40 milyon lira gibi yeterli gelir sağlıyor. Bu geliri kulüpler hala daha doğru kullanamıyorsa, yönetemiyorsa, çalışanlarının, futbolcularının ödemelerini zamanında yapamıyorsa nasıl profesyonellik bu. Her şey benden bekleniyor. Böyle bir şey olur mu? Dolayısıyla Türkiye Ligi bu düzeni sağlamak zorunda. Sana verilen imkanına göre ödemelerini, harcamalarını dikkatli yap. Bu toplantı bir milat olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda kural değiştirme anlamında önemli bir gücü, yetkisi var. Bu toplantının sonucunda profesyonel futbolun asıl aktörlerinin sosyal, maddi durumlarının düzeltilmesi demek futbolun asıl mecrasının oturması anlamına gelir. O yüzden bizler de toplantının sonucunu merakla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ