MENÜ

Trabzonspor'da gurbetçi avı

Avrupa turuna çıkan teknik direktör Ersun Yanal'ın, önceki gün İtalya'ya gittiği ve buradan da Fransa'ya geçiş yaptığı belirtildi.

Trabzonspor'da gurbetçi avı

Ekdal’ı izlediği iddia edilen deneyimli teknik direktörün, dün de Mevlüt Erdinç’in takımı Saint Etienne’nin Nantes karşılaşmasını takip ettiği öğrenildi.

İkinci Avrupa turuna çıkan teknik direktör Ersun Yanal, daha önceden listesine aldığı gurbetçileri bu kez daha yakından izleme fırsatı buldu. İlk durağı İtalya olan deneyimli teknik direktörün Albin Ekdal’ı çıplak gözle analiz ettiği belirtilmişti.

Önümüzdeki sezon için yollara düşen Yanal, hata yapmamak için ince eleyip sık dokuyor, futbolcularla bizzat kendisi görüşerek transfer düşüncelerini paylaşıyor. Gurbetçi avına çıkan Ersun hocanın Mevlüt’ün ardından Yunus Mallı ve Tolga Ciğerci ile buluşmak için Almanya’ya gideceği öğrenildi.

İşte transfer listesinde yer alan Mevlüt ve Yunus’ta son durumlar:

Mevlüt’te de taktik aynı


Mevlüt Erdinç, Saint Etienne’de yıllık 1.6 milyon Euro kazanıyor. Bu rakam vergiler düşürüldüğü zaman 700 bin Euro’ya kadar geriliyor. Fransız kulübüyle sözleşmesi 2017 Haziran’da bitecek olan 29 yaşındaki futbolcunun ortalama piyasa değeri 4 milyon Euro.

Takımının dün 1-0 kazandığı Nantes maçında ilk 11’de yer alan golcü futbolcu, Fransa’da toplam 4 takım değiştirdi. Sochaux, PSG, Rennes’den sonra şu anda Saint Etienne forması giyen Mevlüt’te de ikna edilme politikası Yunus Mallı’dakiyle aynı. 700 bin Euro’nun çok üzerinde bir maaş teklif edilecek, ardından Sochaux’lü yetkililerle pazarlık masasına oturulacak. Yanal’ın dün görüştüğü öğrenilen Mevlüt’ün Türkiye’ye gelmeyi çok istediği öğrenildi.

Yunus’un sözleşmesi bitiyor


Yunus Mallı’nın sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Haziran ayında boşa çıkacak olan deneyimli futbolcunun ikna edilme stratejisi de hazır. Bonservis ücreti ödenmeyecek olan Yunus’un alacağı ücret biraz yüksek tutularak imza aşamasına daha hızlı geçilecek.

Hem amcası hem de menaceri olan İlhan Mallı’nın, Yunus’un Türkiye pazarına giriş yapmasını istediği zaten biliniyordu. Mainz’ın önceki günkü Leverkusen maçında ilk 11’de oynayan başarılı orta saha futbolcusu, hocası Martin Schmidt’in vazgeçilmezi. Yunus şu an Mainz’lı idarecilerin yeni sözleşme teklifinde önereceği yıllık ücreti bekliyor. Eğer tatmin olamayacağı bir rakamla karşılaşırsa kesin olarak daha iyi bir takıma gidecek.

Mini Yorum (Serhat Demirtaş)


Kaşif Yanal

Ersun Yanal’ın insan ilişkileri tarafından zayıflığı ve sorunlarını söylerken defalarca şunu da yazdık; iyi hocadır... Futbol dışı handikapları sahaya yansımazsa Trabzonspor için büyük şanstır. İyi oyuncu seçer, kâşiftir, aldığı adamı birkaç bölge için kafasında konumlandırır, iş yaptırır. Bunu sadece Trabzonspor’da değil, birçok takımda yapmıştır. Mâlum, bu takım Halilhodziç-yönetim karması. Şimdi Yanal’ın ‘şampiyonluk’ hedeflenen sezonda kendi kadrosunu istemesi çok normal. Tek sıkıntı Ersun Yanal’ın Trabzonspor’daki görev dönemlerinde hep yaşanan yönetim karmaşası. Hacıosmanoğlu’nun adayıydı, Nuri Albayrak ile anlaştı, sonra çok daha uzun süre Sadri Şener ile çalıştı. Hacıosmanoğlu ile mesaisi yeni başladı, kongre havası esiyor. Ersun Yanal’ın bu rüzgarı hem kendi hem de başkanı açısından kendi tarafına çevirmesi gerekiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ