MENÜ

Maxi Pereira'da sıcak gelişme!

Galatasaray'ın sağ bek transferindeki bir numaralı hedefi Maxi Pereira'ya, Juventus ve Milan da talip oldu. Sarı-Kırmızılılar bu gelişmenin ardından, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Uruguaylı yıldız için temaslarını hızlandırdı.

Maxi Pereira'da sıcak gelişme!

Yeni sezona daha güçlü bir kadroyla girmek için çalışmalarına şimdiden başlayan Galatasaray, takımın sağ bek pozisyonu için Benfica’lı Maxi Pereira’yı gözüne kestirmişti. Sarı-Kırmızılılar’ın menacerler aracılığıyla ilk teması kurduğu 30 yaşındaki futbolcu için İtalya Serie A ekipleri Milan ve Juventus’un da devreye girdiği ortaya çıktı. Sezon sonunda takımı Benfica’yla kontratı sona erecek olan tecrübeli savunmacıyı bonservis ödemeden kadrosuna katmayı planlayan Cim Bom’un, bu gelişmenin ardından temaslarını hızlandırdığı bildirildi. Sarı-Kırmızılılar’ın, bu sezon bitmeden oyuncuyla söz kesip bu konuda rakiplerinin önüne geçmeyi hedeflediği öğrenildi.

Muslera devreye sokulacak

Gelecek dönemde 8 yıldır formasını giydiği Benfica’dan ayrılıp kariyerinde yeni bir sayfa açacak olan Pereira’nın, tercihini Galatasaray’dan yana kullanması için bütün kozlarını oynamayı planlayan yönetim, bu oyuncu için Fernando Muslera’yı kullanacak. Pereira’yla Uruguay Milli Takımı’ndan takım arkadaşı olan Muslera’ya, vatandaşını Sarı-Kırmızılılar’a gelmesi için ikna etmesini isteyen idareciler, bu hamleyle beraber futbolcunun diğer taliplerinin de önüne geçmeyi hedefliyor.

Tam bir kupa canavarı

Portekiz devi Benfica’da; 2 kez lig ve 6 kere de kupa şampiyonluğu yaşayan Pereira, teknik direktör Joge Jesus’un takımında en çok güvendiği isimlerin başında geliyor. Bu sezon Portekiz Ligi’nde takımının oynadığı 28 maçta 27 kez forma giyen tecrübeli savunmacı, Portekiz Kupası’nda 4, Şampiyonlar Ligi’nde ise 5 karşılaşmada yer aldı. Toplamda 36 mücadelede 3 gol ve 5 asistlik performans sergileyen Pereira, Benfica’nın en istikrarlı oyuncularının başında yer alıyor.

Metin Karabaş

***
MİNİ YORUM

Türkiye’de fark yaratır

Portekiz’in ünlü spor gazetesi Abola’nın yazarı Nuno Paravlas, Galatasaray’ın gündemindeki Pereira’yı yorumladı:

Maxi Pereira, uzun zamandır Benfica’da görev yaptığı için adı kulüple özdeşleşen futbolculardan biri... Savunma hattındaki güçlü yapısının yanında hücum bölgesinde de oldukça aktif. Şuan en verimli sezonunu yaşıyor. 9 yıllık Benfica macerasına en iyi şekilde nokta koymak için bu sezon bambaşka bir performans sergiliyor ve limitlerini zorluyor. Birebir mücadelelerdeki etkisinin yanında hızlı bir oyuncu. Eğer yeni rotası Türkiye olursa, takımına ekstra güç katacağı kesin... Kısa sürede Süper Lig’de fark yaratabilir. Galatasaray için yılın transferlerinden biri olabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ