MENÜ

Adanalı Arın'la güldü

Yıllardır Adanaspor Altyapası'nda görev yapan teknik sorumlu Eyüp Arın, hoca değişikliğinde A Takım'ın başına geçmesiyle tanınıyor. Deneyimli teknik adam, Levent Eriş ve Güvenç Kurtar'la yoların ayrılmasından sonra çıktığı 5 karşılaşmada yenilgi yüzü görmedi.

Adanalı Arın'la güldü

PTT 1. Lig ekibi Adanaspor’un teknik sorumlusu Eyüp Arın, teknik direktörler Levent Eriş ve Güvenç Kurtar’ın sezon içinde takımdan ayrıldığı dönemde çıktığı 5 maçta yenilgi görmedi. Sezona Süper Lig hedefiyle başlayan ancak aldığı sonuçlarla beklentilere cevap veremeyen Turuncu-Beyazlılar, yaşanan teknik direktör sorunu, altyapı sorumlusu Eyüp Arın ile aşılmaya çalışılıyor. Uzun yıllar Adanaspor Altyapı Sorumlusu olarak çalışan Arın, ihtiyaç duyulduğunda A Takım'ın başında yer alıyor. Adana temsilcisinin, 'nöbetçi teknik adam' lakaplı Arın ile çıktığı maçlardaki başarısı dikkat çekiyor. Sezona Teknik Direktör Levent Eriş'le başlayan ancak 13. haftadaki Kayserispor maçında rahatsızlanması nedeniyle görevi bırakan Eriş’in yerine, teknik sorumlu Eyüp Arın geçmişti. Adanaspor’un anlaştığı Güvenç Kurtar da 17. haftada devraldığı Turuncu-Beyazlı takımı, 25. haftadaki Altınordu maçına kadar yönetmişti. Altınordu deplasmanında alınan 3-1’lik mağlubiyetin ardından Kurtar dönemi de sona erdiğini için Arın’a ikinci kez görev düşmüştü. Adana temsilcisi, Arın idaresinde çıktığı Osmanlıspor maçında 1-1 berabere kaldı, Antalyaspor’u 1-0 yendi. Elazığspor ile yenişemeyen Toros Kaplanlar'ı, Denizlispor’u 2-0 mağlup etti, gol sesinin çıkmadığı Giresunspor deplasmanından ise 1 puanla döndü. Arın, yenilgi görmediği 5 maçta takımının hanesine 9 puan yazdırmayı başardı.

'Başarı oyuncuların'

Sezon içerisinde iki kez takımın başına geldiğini hatırlatan Arın, bu süreçte başarılı performans sergileyen tüm futbolcularını kutladığını söyledi. Ellerinden gelenin en iyisini yapaya çalıştıklarını aktaran Turuncu-beyazlı çalıştırıcı, "Başarımız, oyuncu grubuna endeksli. Başarı, futbolcularındır. Biz sadece yol gösteriyoruz, futbolcular da başarılı olmaya çalışıyor. Bu anlamda tüm futbolcularımı tebrik ediyorum. Öncelikli hedefimiz, ligde kalmak. Çünkü lig kritik bir döneme girdi. Maçlarımızı kayıpsız geçirmemiz lazım. En azından biraz daha puan toplayıp, son haftalara rahat girmek istiyoruz. Bundan sonraki karşılaşmalarımız önemli rakiplerle. Mücadelemiz sürecek" diye konuştu. Bu arada Turuncu-Beyazlılar, 27 haftada 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı. 32 gol atan ve kalesinde 40 gol gören Adana ekibi, 32 puanla 13. sırada bulunuyor.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ