MENÜ

2. Lig'de heyecan dorukta

Lider takımların doğrudan PTT 1. Lig'e yükseleceği Spor Toto 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grup'ta, birinci sıra için ikişer takım 1'er puan farkla son 3 haftaya girdi.

2. Lig'de heyecan dorukta

Sezonu lider tamamlayacak ekiplerin direkt PTT 1. Lig’e yükseleceği Spor Toto 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grup’ta birinci sıra için ikişer takım 1’er puan farkla son 3 haftaya girdi. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta geçen hafta liderliği Bandırmaspor’dan devralan Göztepe, Kocaeli Birlikspor’la 1-1 berabere kaldığı haftada liderliği tekrar rakibine kaptırdı. Kırmızı Grup’ta son 3 haftaya Bandırmaspor Göztepe’nin 1 puan önünde girdi.

Her iki takımın ligde kalan maçları şöyle:


Bandırmaspor: Sarıyer (D), Hatayspor, Altay (D)
Göztepe: Gümüşhanespor, Kırklarelispor, Nazilli Belediyespor (D)


6 takım düşme korkusu yaşıyor
Grupta ilk 2 takımı takip eden İnegölspor, Hatayspor ve Nazilli Belediyespor son 3 haftaya Play-Off barajında girdi. 3 takımın veda edeceği grupta Altay, en dezavantajlı takım konumunda bulunuyor. 24 puanla son sırada bulunan Altay’ın üzerinde bulunan 32’şer puanlı Bugsaşspor, Tepecikspor, Gölbaşıspor, 33’er puana sahip Pazarspor ve Birlik Nakliyat Düzyurtspor son haftalara düşme korkusuyla girdi.

Beyaz grup

Beyaz Grup’ta da liderlik heyecanı son haftalara taşınırken, 62 puanlı Yeni Malatyaspor’u Pendikspor 1 puan geriden takip ediyor. Yeni Malatyaspor kalan 3 haftada Bayrampaşa, Menemen Belediyespor (D) ve Keçiörengücü ile karşılaşırken, Pendikspor ise sırasıyla Fethiyespor (D), Aydınspor 1923 ve Centone Karagümrük (D) ile mücadele edecek. Bu iki takımı izleyen Ümraniyespor, 1461 Trabzon ve Menemen Belediyespor da Play-Off mücadelesini sürdürüyor. TKİ Tavşanlı Linyitspor’un daha önce veda ettiği ligde bu ekip dışında 3 takım daha düşecek. 35’er puanlı Tarsus İdmanyurdu, Körfez İskenderunspor ve Ofspor, 36 puana sahip Turgutluspor ve 38 puanlı Fethiyespor son 3 haftaya tehlike bölgesine yakın ekipler olarak girdi.

Statü

Lider takımın doğrudan PTT 1. Lig’e yükseleceği gruplarda lideri takip edecek 4’er takım Play-Off oynayacak. Play-Off ilk turunda kendi gruplarını 2. ve 5. bitiren ekipler ve 3. ve 4. durumdaki takımlarla çift maç yapacak. Bu eşleşmeleri galip bitirecek ekiplerin yarı finalde karşılaşacağı Play-Off’ta yarı finali geçen takımlar, tarafsız sahada PTT 1. Lig’e yükselecek 3. ekip olmak için mücadele edecek.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ