MENÜ

Para değil yürek işi!

Erkekler Voleybol Ligi'nde büyük bir sürprize imza atıp, turnuvanın favorilerinden Fenerbahçe'yi saf dışı bırakarak adını son 4 takım arasına yazdıran Galatasaray'ın kampına sadece FANATiK girdi. Sarı-Kırmızılı ekibin gönderdiği mesaj ise oldukça netti: Bu iş para değil, yürek işi!

Para değil yürek işi!

Uzun süredir maddi krizlerle boğuşan, ancak Duygun Yarsuvat ve ekibi göreve geldikten sonra paralarını almaya başlayan Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, kendilerinin 3 katı bütçeye sahip olan Fenerbahçe’yi devirmişti. Bu sonuçla şampiyonluk yolunda adını son 4’e yazdıran Sarı-Kırmızılılar’ın kampına sadece FANATİK girdi. İşte bu başarıda emeği geçen isimlerden öne çıkan mesajlar... Öncelikle voleybol şube sorumlusu Ali Yüce, 4-5 aydır hocaları ve arkadaşlarına çok yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

‘En geriden gelen branştı’

“Bu görevi daha önce daha önce Hamdi Yasaman yürütüyordu. Fakat kulüp işleriyle de sorumlu olduğu için bu görevi tam anlamıyla yürütemiyordu. Benim de voleybolla ilgili olduğum bilindiği için bu görevi ben devraldım. Son 4-5 aydır hocalarımıza ve arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu branş kısa bir süre önce parasal anlamda en geriden gelen branştı. Biz geldikten sonra ödemeleri yapmaya çalıştık ve önemli bir yol aldık.”

‘Ödeme yokken de çalıştılar’

“Buradaki önemli nokta buradaki hiçbir oyuncu paraları ödenmediği dönemde antrenmana çıkmama gibi bir hamle yapmadı. Hepsi aslanlar gibi mücadele etti. Hepsi Galatasaray ahlakı ile yetişmiş ve nerede olduklarını bilen arkadaşlar. Şimdi maddi sorunları da büyük ölçüde aştık. En son Fenerbahçe karşısında da müthiş bir maç oynadılar. Biliyorsunuz Fenerbahçe’nin bütçesi bizim en az 3 katımız. Bunu da yüreklerini ortaya koyarak yaptılar. Çok iyi takım oldular. Ve Galatasaray gibi oynadıkları zaman yenemeyecekleri takım olmadığını gördüler.”

‘Bankalara rakip olmak gurur’

“Şimdi kalan son dört takıma baktığımızda Arkas, Halkbank ve Ziraat Bankası var. Bunlardan zaten ikisi banka ve bütçeleri çok iyi. Bu takımlarla mücadele etmek zor maddi anlamda. Sonuçta Galatasaray bir spor kulübü ve birçok branşı var. Ama diğer takımlar her şeylerini sadece voleybola harcıyor. Galatasaray’ın bu bütçedeki takımlara rakip olması bize gurur veriyor. Tüm camia olarak çok mutlu durumdayız. Bu başarı, yönetimin voleybolun daha fazla farkına varmasını sağladı.”

‘Hocamız salonda yaşıyor!’

“En son 1988 senesinde şampiyon olundu. Galatasaray’ın her branşta hedefi şampiyonluktur. Kulübün kuruluş felsefesinde de bu yazılıdır. Türk olmayan takımları yenmek ve her branşta şampiyonluk. Tabii ki bu play off’ta da hedef şampiyonluk. Ama finalde kaybedersek de hiçbirine kızamayız. Çünkü burada final oynayan takımlar Şampiyonlar Ligi’ne gidiyor. Son 5 senede Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyen tek takımımız, erkek voleybol takımı. Diğer tüm branşlarımız gitti. Bu sene bunu başarırsak söyleyecek bir söz kalmaz. Çok iyi bir hocamız var. Burhan Felek’te yaşıyor adeta. Kadın-erkek tüm maçları izliyor. Camia olarak kenetlendik ve bu bize mutlaka başarıyı getirecek.”



‘Sıkıntı çektik, yılmadık’

Tecrübesiyle takımı sırtlayan takım kaptanı Selçuk Keskin, başarılarının sırrını şu sözlerle açıkladı: “Sezon başında genç arkadaşlarımızı takıma adapte ederken sıkıntı çektik. Bu anlamda biraz zaman kaybettik. Yabancı oyunculara da ligi anlattık. Hocamızın ligi bilmesi bize önemli katkı yaptı. Sakatlıklarımız da oldu. İlk yarı her anlamda çok zordu. Ama hiç vazgeçmedik ve mücadele ettik. İyi yerlere geleceğimizi biliyorduk.”

‘Ligde yenemedik, ama...’

“İkinci yarıya iyi başladık. Avrupa kupasını almayı çok istiyorduk ama olmadı. Bu bizi çok üzdü. Play-off’a kaldığımız için çok mutluyuz. Bunu takım olarak başardık. Kenetlendik ve tüm zorlukları yendik. Şimdi son 4’e kaldık, bu benim için ayrı bir önem taşıyor. Ben diğer 3 takımda da forma giydim. Ligde bu rakiplerimizi yenemedik ama şu an çok moralliyiz. Fenerbahçe’yi eledik. Türkiye’nin en iyi takımlarından birini eledik. Bize az şans tanınsa da bizim şampiyonluğa inancımız tam. Tüm takımlar bizden çekiniyor. Gücümüzü biliyoruz.”



‘Hepsi pırılpırıl sporcular’

Takım menaceri Sinan Cem Tanık, Sarı-Kırmızılı ekibin genç isimlerden kurulduğunu hatırlatarak, şunları dile getirdi: “Takımın genç olmasının birkaç açıdan önemi var. Birincisi, çoğu Galatatasaray alt yapısından yetişen çocuklar. Dolayısıyla burada Galatasaraylılık kültürünü yaşatıyoruz. Ve bunu kuşaktan kuşağa geçirmeyi hedefliyoruz. Hepsi pırıl pırıl sporcular. Her anlamda çok karakterli oyuncular. Alt yapıdan da çok iyi çocuklar geliyor. Şu an göz önünde değiller ama çok iyi bir kuşak geliyor. Günümüz ekonomik koşullarında başarıyı sürdürebilmek ve kendi oyuncularımızdan süper starlar yaratmak için doğru yolda ilerliyoruz. Galatasaray gençlere çok önem veriyor ve bunu hayata geçiriyor. Fenerbahçe maçında da bunu gördük.”

‘Gençler hazır hale gelince’

Galatasaray’ın başında müthiş bir dönem geçiren başantrenör Flavio Gulinelli de zor bir süreci geride bıraktıklarını anlatıp, şöyle devam etti: “Takımımızda 6 oyuncunun 94-96 doğumlu olduğunu görüyoruz. Bu nedenle başlarda antrenmanlarda ve kalite konusunda zor zamanlar yaşadık. Özellikle ikinci devre boyunca ve sonlara doğru bu gençlerin antrenman tempoları ve katkıları çok arttı. Hazır hale geldiler. Ve hepsi saha içerisinde önemli katkı yaptılar. Bu bizim için iyi bir hedefti ve buna ulaştık. Halk Bankası biraz daha üst seviyede. Ama tüm takımlar sıfır puanla başlıyor. Şampiyonluk iyi bir hedef, ama Şampiyonlar Ligi daha gerçekçi bir hedef.”

Metin Karabaş

FOTOĞRAFLAR: MURAT AKBAŞ

Haberin Devamı
YORUM YAZ