MENÜ

Altın kızlar!

Türkiye, Avrupa Halter Şampiyonası'na çifte zaferle başladı. Kadınlar 48 kilo toplamda kürsünün ilk iki basamağında milli sporcularımız vardı. Sibel Özkan toplam ve silkmede altın, Nurcan Taylan koparmada altın, toplamda da gümüş madalya kazandı.

Altın kızlar!

Gürcistan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününe Türkiye damgasını vurdu. Millilerimiz 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı. Kadınlar 48 kiloda podyuma çıkan, Türk halterimizin iki önemli ismi; Nurcan Taylan ve Sibel Özkan Konak müthiş bir performans sergiledi.

İki sporcumuzda toplamda kürsünün ilk iki basamağında yer aldı. Koparmada 80 kiloyla bronz madalya kazanan Sibel Özkan Konak, silkmede ilk hakkında 99 kiloda başarılı oldu. İkinci hakkında 100 kiloyu kaldıramayan milli halterci, hafif sakatlık geçirdiği için üçüncü kez podyuma gelmedi ve toplamda 179 kiloya ulaşarak altın madalya aldı. Milli sporcu Sibel Özkan Konak, şampiyonayı koparmada bronz, silkmede ve toplamda altın olmak üzere 3 madalyayla tamamladı.

Nurcan 3 yıl sonra kürsüde!

Aynı sıklette yarışan bir diğer milli halterci Nurcan Taylan ise koparmada 81 kiloyla altın madalyaya uzandı. Silkmede ilk denemesinde 94 kiloyu omuzlayan Taylan, ikinci hakkında da 97 kiloyu kaldırdı. Üçüncü hakkında kiloyu 99’a çıkartan olimpiyat şampiyonu sporcu, bu kez başarılı olamadı. Koparmada zirvede yer alan Taylan, silkmede 97 kiloyla 4. sırada kalırken, toplamda 178 kiloluk derecesiyle gümüş madalya elde etti. Bu arada Taylan, Avrupa arenasında en son 2011’de kürsüye çıkmıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ