MENÜ

Otomobil sporlarına ilgi artıyor

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker, "Ralli ve pist şampiyonasına katılımda biraz düşüş vardı ama yavaş yavaş toparlanıyor" dedi.

Otomobil sporlarına ilgi artıyor

Çeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün startını verecekleri Ege Rallisi ile 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın başlayacağını, bu sene 7 ayak üzerinden koşulacak rallinin Çanakkale ayağı ile devam edeceğini söyledi.

Bu seneki ralliye ilginin iyi olduğunu belirten Çeker, "6-7 tane süper 2000 sınıfında araç mücadele edecek. Murat Bostancı, Yağız Avcı, Burak Çukurova gibi ünlü arkadaşlarımız da start alacak. İzmir’deki asfaltla başlayan mücadelemiz, Avrupa şampiyonası ile toprağa dönecek. Bu sene Historic Rallisi önden start alacak, daha sonra Türkiye şampiyonası ve mahalli şampiyona araçları yarışacak. İzmir’de alışık olmadığımız bir hava vardı ama bugünden itibaren güzel bir hava bekliyoruz. Güzel, mücadeleci bir yarış bekliyoruz" diye konuştu.

Çeker, yarış sayılarını arttırdıklarını belirterek, off-road kategorisinde katılımın 20-30 araçtan 130’lara yükseldiğini söyledi.

Çabuk biten ve hemen sonuç alındığı için katılımın fazla olduğu drift ve drag yarışları da yaptıklarını ifade eden Çeker, şunları kaydetti:
"Ralli ve pist şampiyonaları, bütçeleri gereği daha fazla para gerektiriyor. Orada katılımda biraz düşüş vardı ama yavaş yavaş toparlanıyor. İzmir’de Ülkü’nün de yatırım yapması ve bizim de desteklerimizle pist epeyce ilerledi. 2015’te daha genişlemiş biçimde müsabakalar olacak. Yurtdışında daha önce kartingden Berkay Besler dünya üçüncüsü olmuştu. Bu sene de ’25 küçük adam’ projesinden yetişen Kaan Önder, Audi takımında yarışacak. Rallide Murat Bostancı, Avrupa kupasına gidecek. Yurtdışında da başarılar bekliyorum."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ