MENÜ

EAA'nın yeni başkanı Hansen oldu

Avrupa Atletizm Birliği'nin (EAA) yeni başkanı, Norveçli Svein Arne Hansen oldu.

EAA'nın yeni başkanı Hansen oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Slovenya’nın Bled kentinde devam eden ve 50 üyenin hazır bulunduğu 24. EAA Kongresi’nde yapılan oylamayla yeni başkan, 3 asbaşkan ve 13 konsey üyesi belirlendi.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nu Başkan Fatih Çintimar, Genel Sekreter Fahrettin Yıldız ve Uluslararası Teknik Delege Can Korkmazoğlu’nun temsil ettiği kongrede Hansen, 50 üye federasyondan 26 delegenin oyuyla Fransız Jean Gracia ve Fin Antti Pihlakoski’yi geride bıraktı. Gracia 19, Pihlakoski ise 5 oyda kaldı.

Birliğin 16 yıldır başkanlığını yürüten ve tüzük gereği tekrar aday olamayan İsviçreli Hansjörg Wirz’den görevi devralan Hansen’in liderliğindeki yeni EAA yönetimi, 2019 yılı nisan ayına kadar görev yapacak.

EAA Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Asbaşkanlar: Dobrimir Karamarinov, Frank Hensel, Jean Gracia
Üyeler: Antti Pihlakoski, Jorge Salcedo, Libor Varhanik, Dimakos Panagiotis, Jose Luis de Carlos, Marton Gyulai, Sylvia Barlag, Toralf Nilsson, Gregor Bencina, Alfio Giomi, Gabriela Szabo, Erich Teigamagi, Salih Münir Yaraş.

Yaraş üçüncü kez yönetimde

Salih Münir Yaraş, ilk turda aldığı 32 oyla 2007 yılından bu yana sürdürdüğü konsey üyeliğine bir kez daha seçildi. Yaraş, birliğin tüzüğü gereği "Daimi Onursal Üye"liği de elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, adaylık sürecinde üç kez Türkiye’yi ziyaret eden Hansen’e yeni görevinde başarılar dilerken, Yaraş’ın konsey üyeliğine seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Uluslararası yönetim organlarında Türk atletizminin temsilcilerinin söz sahibi olmalarının önemini vurgulayan Çintimar, ağustos ayında yapılacak Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin seçimlerinde de çeşitli kurullara adaylar gösterileceğini bildirdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ